Deo opozicije se još nećka oko predsedničkog kandidata, za Beograd bliži odluci

Vesti 28. jan 202219:12 31 komentara

Zdravko Ponoš trebalo bi tokom vikenda da izloži svoju platformu za predsedničku kandidaturu svim članicama koalicije okupljene oko Stranke slobode i pravde, Demokratske i Narodne stranke. To je za N1 rekla potpredsednica SSP-a Marinika Tepić. Posle toga bi, kako navodi Tepić, stranke trebalo da donesu konačnu odluku o kandidatu koalicije za predsednika, ali i za gradonačelnika Beograda. Lider Narodne stranke Vuk Jeremić nije hteo ni da povrdi ni da demantuje da je postignut dogovor da koalicija ponudi Vladeti Jankoviću mesto kandidata za gradonačelnika.

Posle sinoćnog sastanka, Vuk Jeremić ne želi da iznosi detalje o dogovorima za predsedničkog i kandidata za gradonačelnika.

Povezane vesti

Novinarka: Pojavila se informacija da će Vladeta Janković biti kandidat za gradonačelnika opozicije, da li je to tačno?

„Ja ne bih spekulisao o bilo kojim individualnim rešenjima za izborni proces koji je pred nama. Ovde smo danas razgovarali o nekim drugim stvarima“, kazao je Jeremić.

Na insistiranje novinarke da odgovori, Jeremić je poručio da ne bi želeo „da ovim putem učinim pokušaje da dođe do zajedničkih rešenja na svim nivoima na bilo koji način težima nego što već jesu“.

Potpredsednica Stanke slobode i pravde bila je znatno otvorenija kada je reč o tome kome će blok koji bi trebalo da se zove „Ujedinjena Srbija“ ponuditi prvo mesto na listi za Beograd.

N1: Da li je Vladeta Janković ta osoba koja će biti kandidat za gradonačelnika, koja je dogovorena na jučerašnjem sastanku?

„Jeste. Mi smo se na nivou naše koalicije saglasili jednoglasno da bismo hteli da gospodin Janković bude prvi na listi za izbore za grad Beograd“, kazala je Tepić.

Sve bi trebalo da bude finalizovano sledeće nedelje, najavljuje Tepić. Pre toga će Zdravko Ponoš predstaviti svoj program strankama u koaliciji.

N1: I kad će to biti?

„Tokom vikenda, ja mislim. Sledeće nedelje, sada to mogu da vam kažem sa izvesnošću da ćemo sigurno izaći sa kandidatima i za predsedničke izbore i za grad Beograd“, navela Tepić.

Tepić poziva još jednom koaliciju Moramo, do nedavno znanu kao „zelenu“, da razmisli o zajedničkoj listi na parlamentarnim izborima. Čini se da je „Moramo“, pre svega otvoren za razgovor o zajedničkom predsedničkom kandidatu.

„Koalicija Moramo“ je zaklopila sve. Kostur kampanje, Koalicioni sporazum, ključne poruke i od sledeće nedelje krećemo u kampanju. Ne davimo Beograd je već uveliko u kampanji u Beogradu. Imaćemo pozitivne poruke. Sada razgovaramo sa nekim ljudima koji bi mogli da budu interesantni predsednički kandidati, da li naši, da li zajednički, i verujem da je onaj dokument koji smo poslali pre šest meseci, u kojem definišemo tu našu saradnju i tražimo zajedničkog predsedničkog kandidata, evo sad negde naišao i na odgovor „, naveo je Nebojša Zelenović.

Bivši predsednik i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da će odluku o kandidaturi za predsednika doneti u najskorije vreme.

„Uopšte se ne kolebam, već čekam da se postave jasno svi parametri kako bih mogao da donesem dobru procenu i ispravnu odluku“, rekao je Tadić za list Nova.