Deo opozicije: Vučić politička kukavica, nije smeo pred novoizabrane poslanike

Vesti 31. maj 202211:37 > 14:11 44 komentara

Predstavnici dela opozicionih stranaka optužili su predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je "politička kukavica", jer "nije smeo" da položi zakletvu za novi petogodišnji mandat pred novoizabranim poslanicima.

Obraćajući se novinarima ispred Skupštine Beograda, ocenili su da Vučić polaže zakletvu pred poslanicima starog saziva jer „nije smeo da se suoči“ sa novoizabranim poslanicima među kojima ima i predstavnika opozicije.

Povezane vesti

„Ovo nije skupština već farsa, ovo je Glavni odbor Srpske napredne stranke sa njihovim satelitima“, rekao je funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević novinarima.

Ocenio je da će ceremoniji polaganja zakletve „sigurno“ prisustvovati i premijerka Ana Brnabić kako bi „odvrnula sijalice i tako se u mraku odigralo sramoćenje skupštine“.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da „prvi put u istoriji“ Srbije predsednik polaže zakletvu pred raspuštenim sazivom parlamenta koji je po njegovim rečima, nelegitiman jer je izbore 2020. godine opozicija bojkotovala.

„Srbija gori od brojnih problema koje ima, a Aleksandar Vučić se češlja, ponaša se despotski i uništava sve institucije. Sledi nam strašna ekonomska kriza i galopirajuća inflacija, pitanje je da li će građani imati struje ove zime, imamo problema sa snabdevanjem hranom, što je potpuno neverovatno, imamo i spoljnopolitičke probleme, ali je Vučić odlučio da sam vlada“, kazao je Aleksić.

Pozvao je vlast da što pre bude konstituisan novi saziv parlamenta i izabrana Vlada Srbije, a ne da se kako je rekao, čeka oktobar.

Radomir Lazović iz pokreta Ne davimo Beograd rekao je da se proglašenjem konačnih rezultata parlamentarnih izbora i izborom nove Vlade odugovlači „u nedogled“ jer kako je rekao, Vučić tako „kupuje vreme“.

„Vučić nema vlast kakvu želi“, dodao je Lazović.

Predstavnici opozicionih stranaka najpre su najavili da će se novinarima obratiti ispred Skupštine Srbije, ali su se na „molbu“ policije, kako je rekao Srđan Milivojević, pomerili sa platoa ispred parlamenta i konferenciju održali ispred Skupštine grada.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare