Deo zaposlenih u Domu zdravlja Zemun: S direktorkom ubuduće samo preko suda

Vesti 24. jan 202217:4813 komentara

Doktor u Domu zdravlja u Zemunu Željko Ranilović i deo njegovih kolega, kao i predstavnici Novog sindikata Doma zdravlja u Zemunu podneli su krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja protiv v.d. direktorke Aleksandre Cvetković. Doktor Ranilović i predsednica Novog sindikata doma zdravlja Zemun govorili su za N1.

POVEZANE VESTI

„Došli smo do novih saznanja i tražili smo sastanak koji je održan pre tri dana. Fokusirali smo se na poslednja saznanja a to je da neki načelnici u domu zdravlja ne ispunjavaju uslove po specifikaciji radnih mesta i po zakonu da budu na tim pozicijama. Ima na primer načelnika koji nemaju tri godine i šest meseci staža, ali došli smo i do saznanja da se pojedine osobe vode kao da imaju stručnu spremu koju zapravo ne poseduju“ rekao je Željko Ranilović, doktor koji je pre skoro dva meseca 13 dana štrajkovao glađu ispred Doma zdravlja.

U podnošenju prijave učestvovao je deo njegovih kolega i Novi sindikat doma zdravlja Zemun.

„Prijavu je u ime svih nas sastavio advokat a u međuvremenu smo došli do još nekih saznanja, koja su za novu prijavu. Na primer, neke osobe dobile su kovid dodatke a da uopšte nisu bile u sistemu, a za te kovid dodatke smo se toliko borili. Pojavile su se informacije da su ljudi primali prekovremeno za poslove koje nisu obavljali, kao i razne mahinacije, za koje će biti potrebno mnogo vremena. Ja ne znam kako ona i dalje opstaje na ovoj funkciji. Mi smo odlučili da će ovo biti poslednji sastanak koji smo imali sa njom, sve ostalo će preko suda“, rekla je predsednica Novog sindikata Doma zdravlja Zemun Vukica Stanković.

Komentari

Vaš komentar