Desničari blokirali Ibarsku i Novi Sad, sprečavaju ih da idu u Beograd

Vesti 17. mar 202316:33 > 17:3087 komentara

Nekoliko desničarskih stranaka i pokreta - DSS, POKS, Dveri, Narodne patrole i drugi, blokiralo je na 10 minuta raskrsnicu kod Novosadskog sajma, u znak protesta što su im autobuski prevoznici otkazali vožnje u Beograd, na protest protiv potpisivanja sporazuma sa Prištinom. Haosa je bilo i na Ibarskoj magistrali, a oni koji su iz Lebana i Leskovca krenuli put Beograda, kažu da ih je zaustavljala policija i slala na dodatni tehnički pregled.

Okupljeni u Novom sadu rekli su da otkazivanje autobusa vide kao pritisak vlasti na njihovo demokratsko pravo da protestuju, ali da ih to nije iznenadilo, jer se isti scenario desio i u drugim gradovima.

Posle kratkog protestnog skupa, krenuli su za Beograd automobilima i vozom.

Aktivisti stranaka desnice blokirali su i Ibarsku magistralu, a nakon što je policija autobus sa kojim su krenuli u Beograd prvo zaustavila, a onda poslala na vanredni tehnički pregled.

„Policija zloupotrebljava svoja ovlašćenja. Zaustavila je autobus u Konjevićima kod Čačka. Ne dozvoljava Kraljevčanima i Čačanima da nastave put za Beograd i jasno je da su to stare oprobane metode. Autobusi se šalju na vanredne tehničke preglede. Policija koja prima plate od građana Republike Srbije zloupotrebljava ovlašćenja prema tim istim građanima i pokušava da spreči našu odbranu Ustava i države“, rekao je na Ibarskoj magistrali Zoran Čvorović, a prenosi Nova.rs.

Aleksandar Vukadinović iz Dveri navodi za Nova.rs da je dva sata trajala tortura nad njima, a, kako je rekao, samo su „krenuli na miting u Beograd da odbrane Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, policija ih je zaustavila, napisala prijavu vozaču, a potom je autobus poslat na vanredni tehnički pregled.

Ranije danas, članovi opozicionih stranaka koji su iz Lebana i Leskovca krenuli na skup i protestnu povorku u Beogradu pod nazivom „Ne kapitulaciji“, javili su agenciji Beta da ih zaustavlja policija i da vozila upućuje na vanredne tehničke preglede.

Odbornik Zavetnika u Skupštini Opštini Lebane i član Izvršnog odbora te stranke Radovan Cvetković rekao je da je jedan autobus zaustavljen na obilaznici koja vodi ka Beogradu.

Komentari

Vaš komentar