Desničari srušili ogradu pored Predsedništva, ulaz u zgradu gađali jajima

Vesti 15. feb 202319:39 > 20:16 238 komentara
screenshot

Desničari, koji su protestovali u centru Beograda zbog zapadnog plana za Kosovo, u jednom trenutku su porušili ogradu pored Presdedništva i prišli zgradi uzvikujući "gde je Vučić" i "izdaja, izdaja", i gađali fasadu jajima.

Oni su stajali ispred jednog od ulaza u Predsedništvo, a ubrzo je stigla i policija u opremi za razbijanje demonstracija.

Okupljeni su uzvikivali „bacite štitove“, „Kosovo je srce Srbije“ i „uhapsite Vučića“. Nakon desetak minuta oni su se udaljili od zgrade.

Profesor Dejan Mirović je u ime okupljenih pokušao da na glavnom ulazu u Predsedništvo preda četiri zahteva sa protesta, koji niko od pripadnika policije koja blokira ulaz nije hteo da primi.

Zahtevi okupljenih na protestu su da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić povuče iz pregovora o Kosovu i Metohiji, da se ne formira Zajednica srpskih opština, da se javno objavi francusko – nemački plan i da se plan odbije.

Okupljeni su se nakon što su više puta njihovi zahtevi ignorisani od strane policije, povukli deset metara, prema objašnjenju organizatora protesta, da ne bi došlo do sukoba.

Učesnici protesta su oko 20 časova počeli da se razilaze iz Pionirskog parka, odakle su se uputili prema policijskoj stanici u Majke Jevrosime.

Podsetimo, novosadska policija privela je danas pripadnika ultradesničarske grupe „Narodne patrole“ iz Bačke Palanke Dejana Bobočeka, kod koga je pronađena puška sa optičkim nišanom i municijom, potvrđeno je medijima u MUP-u.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare