Devojku iz Ukrajine napali i nacrtali joj Z na zgradi, a njoj se sudi zbog buke

Vesti 29. dec 202219:13 172 komentara

Ukrajinska državljanka Marija Vihivska je žrtva napada, a sudi joj se za nasilje i remećenje javnog reda i mira bukom, rekao je njen advokat Čedomir Stojković, nakon prvog ročišta ponovljenog postupka koji se protiv nje vodi u Prekršajnom sudu, a koje će biti nastavljeno 6. februara.

Stojković i Vihivska tvrde da joj, prilikom saslušanja u policiji i pred sudijom za prekršaje, nije obezbeđen prevodilac, da je primorana da potpiše priznanje krivice, a da nije znala šta potpisuje te da je policija krajnje neprofesionalno odradila posao.

Vihivska tvrdi da su zapravo nju i nevenčanog supruga fizički napale komšije na kućnom pragu, da su im upali u stan u pokušaju da joj otmu telefon kojim ih je snimala, a pretpostavljaju da je povod za napad zapravo činjenica da je ona iz Ukrajine.

Na pitanje reportera N1 da li je moguće da je reč o komšijskoj svađi koja nije etnički motivisana, advokat Stojković je odgovorio:

„Ono što mi znamo i što je u sudnici rečeno jeste da su neposredno pre ovog napada na vratima zgrade iscrtana slova ruske agresije na Ukrajinu, odnosno latinična slova Z.“

Stojković je rekao i da je istina da je slovo Z, nažalost, čest prizor na fasadama u Beogradu, ali je istakao da su u ovom slučaju ti simboli iscrtani nakon što se Marija uselila u zgradu.

„Ona nikada nije imala bilo kakav konflikt sa komšijama, nikada nije imala bilo kakav neki duži razgovor sa komšijama, nikada nije činila bilo šta loše da bi moglo da se zaključi da se napad dogodio iz bilo kog drugog razloga“, poručio je Stojković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare