Direktor KBC u Mitrovici za N1: Više od 53 osobe povređene u sukobima u Zvečanu

Vesti 29. maj 202318:48 54 komentara
kosovo-neredi
REUTERS/Valdrin Xhemaj

Više od 53 osobe imaju različite vrste povreda od šok bombi, suzavca i udaraca, troje je zadržano u bolnici, a jedna osoba je životno ugrožena i ima prostrelne rane, rekao je za N1 direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

N1 saznaje da je među povređenima jedan od srpskih političara.

Elek je naveo da se radi o bivšem predsedniku opštine Zvečan Dragiši Miloviću koji ima povrede grudnog koša.

„Tokom današnjih nemira u Zvečanu izazvanih od strane pripadnika Kfora i Kosovske policije 52 sugrađanina potražiili su pomoć u Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici“, kazao je Elek.

Dodao je i da je završena i hirurška intervencija kod još jednog teško povređenog pacijenta koji je i životno ugrožen.

„Lekari se bore za njegov život u jedinici intenzivne nege. On ima dve prostrelne rane, jednu u predelu leve polovine karlice, a drugu u predelu kažiprsta leve ruke“, precizirao je direktor KBC-a.

RTS je ranije javio da ima mnogo povređenih, kojima je pomoć pružena u Domu zdravlja u Zvečanu, a oni sa težim povredama prevezeni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

Među povređenima je i reporter agencije Tanjug.

U Zvečanu i u Leposaviću je od jutros primetno pojačano prisustvo snaga Kfora. Snage Kfora su, javljaju reporteri N1, u opremi za razbijanje demonstracija. U Zvečanu je u poslepodnevnim časovima došlo do sukoba između snaga Kfora i okupljenih građana, bačene su šok bombe i suzavac, a letele su i kamenice i flaše.

Opširnije u blogu…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare