Direktor RGZ odlikovan za odbranu od hakerskog napada na sistem katastra

Vesti 29. jul 202214:44 66 komentara
RGZ

Centar za razvoj Šajkaške odlikovao je direktora Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borka Draškovića Krstom vožda Đorđa Stratimirovića "za odbranu od hakerskog napada na informacioni sistem katastra i očuvanje infrastrukture geoprostornih podataka", saopšteno je iz RGZ.

„Krst vožda Đorđa Stratimirovića me podstiče da lakše nosim lični krst borbe za odbranu i očuvanje suvereniteta infrastrukture geoprostornih podataka Republike Srbije“, naveo je Drašković prilikom dodele odlikovanja.

Povezane vesti

Dodao je da mu predstavlja „izuzetnu čast što je odlikovan ordenom velikog srpskog vojskovodje baš u trenutku kada se naša zemlja našla u savremenom hibridnom ratu“.

Drašković je rekao da je to još jedno priznanje naporima zaposlenih u RGZ u „ispunjenju očekivanja građana Srbije za pouzdanim i transparentnim sistemom zemljišne administracije i reformskih zadataka koje je pred RGZ postavila Vlada Srbije“.

Krst vožda Đorđa Stratimirovića, dodaje se u saopštenju, dodeljuje Centar za razvoj Šajkaške, a ustanovljen je prošle godine povodom prenosa i sahrane posmrtnih ostataka generala i vožda Đorđa Stratimirovića u Srbiju nakon 113 godina od smrti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare