Direktor Tiršove: Deca povređena u Bugarskoj u stabilnom stanju

Vesti 16. avg 202207:40 > 08:37 0 komentara

Sedmoro dece koja su prebačena u Tiršovu zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj za sada su stabilno i nisu životno ugrožena, rekao je direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj doktor Siniša Dučić.

Pročitajte još:

„Sva deca su stabilno i dobro, očekujemo da će provesti barem do 48 sati na opservaciji, uz antibiotsku terapiju, i da ćemo svu decu, osim jednog deteta sa prelomom lakta, pustiti kući“, rekao je Dučić.

Naveo je da sva deca imaju višestruke povrede mekih tkiva ekstremiteta i lica, dok jedno ima prelom lakta, i ono će danas biti operisano.

Imamo odličan tim psihologa i oni će sigurno razgovarati sa povređenom decom, i preduzeti terapeutske mere ukoliko bude potrebe, naveo je Dučić.

U Sofiji su na lečenju ostala dva dečaka od 10 i 11 godina, koja su bila najteže povređena. Jedan je smešten na odeljenju dečje hirurgije, a drugi na odeljenju neurohirurgije.

Preostali povređeni su u ponedeljak uveče transportovani u Srbiju.

Sedam ambulantnih vozila u pratnji tri policijska automobila pod rotacijom stigla su oko 19.45 sati u Dečju kliniku. Oni su ranije u ponedeljak prevezeni iz Bugarske, a po njih su na prelaz Gradina došla kola hitne pomoći iz Niša, koja su preuzela povređene putnike i prebacila ih za Beograd, javila je reporterka N1 sa terena.

U saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, koja se desila u nedelju uveče, kada se prevrnuo autobus koji je vozio decu i odrasle, učesnike folklornog festivala u Sunčevom bregu, povređeno je 14 osoba, od čega 12 dece i dvoje odraslih.