Direktora Uprave za borbu protiv trgovine ljudima u KP supruga optužila za nasilje u porodici

Vesti 19. apr 202411:00 1 komentar
Shutterstock

Direktora Uprave za borbu protiv trgovine ljudima u Kosovskoj policiji (KP) Rizu Muratija supruga je optužila za sistematsko nasilje u porodici, objavio je Kosovo onlajn pozivajući se na prištinski portal nacionale.

Muratijeva supruga je navela da joj je suprug pretio ubistvom zbog čega je bila primorana da napusti Kosovo. „Prebijao me je pred decom. Prećeno mi je ubistvom i da ću nestati bez traga. Dala sam otkaz i otišla sa Kosova”, samo su neke od ključnih izjava ove žene.

Pročitajte još:

Ona je, kako mediji prenose, objasnila da je odlučila da obelodani svoj slučaj nakon što su se na Kosovu u roku od samo tri dana dogodila dva ubistva žena, jedno u Uroševcu, a drugo u Peći. Muratijeva ssupruga je objasnila kako se plaši da bi mogla da doživi istu sudbinu.

Na pitanje o tom sučaju ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjaj Svečlja je rekao da je ovaj predmet u fazi istrage.
„Bavimo se predmetnim slučajem, ovaj slučaj se vodi u IPK. Verujem da će vrlo brzo IPK izaći sa svojim zaključcima“, rekao je Svečlja.

Inspektorat kosovske policije, u odgovoru za Nacionale, saopštio je da je potvrdio zaštitni nalog za žrtvu i dodao da su u koordinaciji sa Tužilaštvom u Mitrovici za dalje postupanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare