Direktorka „Batajnice“: Nedopustivo što zdravstveni radnici neće da se vakcinišu

Vesti 18. jul 202110:30 127 komentara
N1 (arhiva)

Rukovodilac Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukićević izjavila je da u potpunosti podržava da se za zdravstvene radnike uvede obavezna imunizacija, ocenivši da je nedopustivo to što neće da se vakcinišu i da je neozbiljno i neodgovorno da neko ko radi u kovid bolnici ne bude vakcinisan.

„Zdravstveni radnici hitno moraju da budu vakcinisani. Obavezna vakcinacija je neophodna za medicinare, ali i za sve zaposlene u javnom sektoru, ljude koji rade u bankama, školama, policiji, vojsci“, rekla je Vukićević za list Politika.

Povezane vesti:

Ona je rekla da je u bolnici kojom rukovodi sedela za stolom sa devet medicinskih sestara, njenih bliskih saradnica, a pet nije vakcinisano.

„Kad ih pitam zašto se ne vakcinišu, neke kažu da se plaše, neke da će to učiniti kada se vrate s odmora, a ima i onih koje povezuju vakcinaciju sa sterilitetom. Imaju potpuno neopravdane strahove i veruju u budalaštine“, navela je Vukićević.

Ona je apelovala i na studente medicine da se vakcinišu, ocenivši da student ne može da dođe na vežbe i da radi sa teško bolesnim pacijentima, a da nije primio cepivo.

„Oni mogu da budu superprenosioci, da nemaju nekih simptoma, ali da prenose viruse“, rekla je Vukićević, dodajući i da srednji medicinski kadar po domovima za stare treba obavezno vakcinisati.

Prema njenim rečima, Kovid bolnica u Batajnici je spremna za bilo kakav scenario, a u toj ustanovi trenutno su na lečenju 33 pacijenta, dok je troje intubirano.

„Na sreću, ovih dana je medju novozaraženima malo onih za hospitalizaciju. Ne možemo da predvidimo koliko će obolelih biti u narednom periodu, ali sam sigurna da nikada ne može da bude onako strašno kako je bilo“, ocenila je Vukićević.

Ona je istakla da je neophodno da se poveća broj vakcinisanih i da će virus nastaviti da traži svoje prenosioce, a to će biti nevakcinisane osobe.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare