Jovanović: Krizni štab će tražiti primenu oštrih individualnih mera

Vesti 12. mar 202108:54 > 09:09 139 komentara
Verica Jovanović
N1

Direktorka Instituta javnog zdravlja "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović izjavila je da će se na današnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa razmatrati da se pooštri indivudualna odgovornost, navodeći da je pojačan intenzitet prenosa virusa što znači da se donete mere ne poštuju.

„Krizni štab će razmotriti sve mogućnosti, ono što je sigurno je da ćemo ići na primenu oštrih individualnih mera koje svako od nas treba da primeni, svako u sopstvenom okruženju treba da bude lider primene zaštitnih mera“, rekla je za Radio televiziju Srbije Jovanović, koja je član tog štaba.

Pročitajte još

Kako je rekla, sve drugo što se čuje u javnosti kao mogućnost – „kontrola okupljanja, zabrane koje se pominju kao mere kontrole, treba razmatrati a da li će takva odluka biti doneta videćemo“.

„Ključna odluka je apelovanje na individualnu meru zaštite i korišćenje svih zaštitnih mera“, rekla je Jovanović, podsetivši na držanje fizičke distanke i nošenje zaštitnih maski.

Ona je apelovala i na nastavak imunizacije, da se svi građani vakcinišu „što pre i što brže jer imamo najefikasniji način njenog sprovođenja“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare