Direktorka bolnice u Batajnici Kriznom štabu: Vakcine, pod hitno

Vesti 12. jul 202116:2034 komentara
N1 (arhiva)

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević uputila je poruku Kriznom štabu pred njihovo sutrašnje zasedanje u kojoj apeluje na veću upotrebu vakcine.

povezane vesti

„Želim da poručim da pod obavezno moraju da budu vakcinisani svi u javnim službama, da vakcinacija zdravstvenih radnika bude obavezna, pošte, banke, škole. Apelujem i na vakcinaciju mladih. Bez vakcine nema nastavka školovanja, fakulteta. Valjda su svi nakon skoro dve godine života sa ovim virusom shvatili da će i u narednom periodu ma kako se zvao soj virusa, virus tražiti svoj put da opstane, a to će prvo biti kod nevakcinisanih. I naravno, sve dok ima i jednog novoobolelog da budu obavezne maske u zatvorenim prostorima“, rekla je Adžić Vukičević za Nova.rs.

Podsećamo, premijerka Ana Brnabić najavila je za utorak novu sednicu Kriznog štaba, jer su lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu.

„Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbezbednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih“, rekla je Brnabić za TV Pink.

U petak je, kako je rekla, imala sastanak sa „našim nacinalnim telom za vakcinaciju“ i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar