Direktorka bolnice u Batajnici: Situacija pod kontrolom, mnogo lakše se diše

Vesti 02. jun 202120:382 komentara
N1 (arhiva)

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici doktorka Tatjana Adžić Vukičević rekla je za RTS da je u toj zdravstvenoj ustanovi sada situacija pod kontrolom i da se mnogo lakše diše. Trenutno su hospitalizovana 153 pacijenta, od čega je 28 u jedinicama intenzivnog lečenja, a devet je intubirano.

Na odeljenjima poluintenzivne nege se nalazi 127 bolesnika.

Povezane vesti

„Situacija je daleko stabilnija, bolja i povoljnija o čemu svedoče prazni kreveti. Mi nikada više u životu ne bismo želeli da otvorimo ove dve jedinice, želeli bismo da ovo u budućnosti ima drugu namenu i da leči neke druge bolesnike koji nisu oboleli od kovida“, poručila je Adžić Vukičević.

Dodala je da je primetan i drastičan pad broja prijema.

„Od jutros je bilo pet prijema. U toku jučerašnjeg dana i noći – tri, prekjučerašnjeg dana četiri, što je neuporedivo manje od broja 87, 92 koliko smo imali tokom marta i aprila meseca“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, starosna struktura pacijenata je i dalje raznolika, ali dominiraju pacijenti koji su u sedmoj i osmoj deceniji života, dok je znatno manje mladjih pacijenata.

„99 posto su nevakcinisani pacijenti. Ponovo apelujemo na naše građane da se vakcinišu“, navela je.

Do sada je u toj bolnici ležalo 8.300 bolesnika, a, kako je Adžić Vukičević rekla, oni će nastaviti da zbrinjavaju kovid pacijente dokle god to bude zahtevala epidemiološka situacija.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar