Direktorka Doma zdravlja Bujanovac: Interesovanje za vakcinaciju odlično

Vesti 08. maj 202109:37
Vakcina Sputnjik V Torlak
Izvor: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu Daliborka Pavlović izjavila je da je interesovanje za vakcinaciju u toj opštini odlično i da je u početku odziv bio veći među starijom populacijom dok se poslednjih dana uočava rast i među mladima koji čine polovinu stanovništva Bujanovca.

Pavlović je za Radio televiziju Srbije rekla da su u danima ramazanskog posta „obarani rekordi u brojevima vakcinisanih od kovida“, a albansko stanovništvo najviše je zainteresovano za vakcinu Fajzer/Biontek, američkog proizvođača.

Кako je navela, do petka je dato 10.647 doza vakcina, najviše „Sinofarma“ i „Fajzera“, a ocenila je i da ohrabruje pad broj pregleda u kovid ambulanti, i to u petak 52 od kojih je četvoro bilo pozitivno, dok je pre desetak dana bilo trostruko više pregledanih i dvocifren broj infekcija.

„Kliničke slike su različite – od blagih prehlada, dok pojedini moraju da budu transportovani u bolnice u Srurdulici, Nišu i Vranju“, kazala je Pavlović.

U holu Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu građani se vakcinišu na četiri punkta, a planirano je da danas vakcinu protiv kovida-19 dobije oko 300 građana.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar