Direktorka škole OŠ Sveti Sava: Nedopustivo napadati nastavnika pred decom i roditeljima

Vesti 15. jun 202414:35 27 komentara
N1/Milan Nikić

Direktorka Osnovne škole ”Sveti Sava” u Beograd Jovana Milenković objavila je saopštenje povodom incidenta koji se dogodio u četvrtak 13. juna oko 19 časova, prilikom povratka učenika sa nastave u prirodi, kada su roditelji napali jednu od učiteljica napadnuta.

„Roditelji učenika naše škole verbalno, a zatim i fizički nasrnuli su na jednu od učiteljica“, navodi se u saopštenju, preneo je Danas.

Nakon ovog događaja, pozvana je policija i hitna pomoć. Obavešteno je Ministarstvo prosvete i Centar za socijalni rad, u skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje.

Povodom incidenta koji se dogodio Nastavničko veće i Savet roditelja OŠ “Sveti Sava” najoštrije je osudilo bilo kakav vid nasilja i agresije pri rešavanju konflikata.

„Apelujemo na sve strane u obrazovnom procesu da uspostave bolju komunikaciju i poštovanje. Smatramo da je nedopustivo da se napadne i ponizi nastavnik bilo gde, a pogotovo na radnom mestu, pred decom i roditeljima. Procedure pri reagovanju u rešavanju problema ne smeju se preskakati. Deca, njihovo vaspitanje, obrazovanje i bezbednost su prioritet. Podsećamo još jednom da smo svi uzor deci koja uče iz naših postupaka i da je u tu svrhu neophodna naša saradnja kao pozitivan primer. Škole moraju ponovo biti bezbedno mesto za sve“, navodi se u saopštenju.

Napadnuta učiteljica nije želela da za Danas govori o detaljima incidenta.

Podsećamo, učiteljica osnovne škole „Sveti Sava“ iz Beograda po povratku sa rekreativne nastave sa Kopaonika, napadnuta je pri izlasku iz autobusa, saopštio je Sindikat radnika u prosveti. Kako se navodi u saopštenju učiteljicu su napali i pretukli roditelji učenika iz drugog odeljenja pred roditeljima i učenicima koji se se vratili sa rekreativne nastave, preneo je Danas.

„Majka učenice je prvo verbalno napala učiteljicu zajedno sa ocem da bi nastavila da je čupa za kosu i oborila je na zemlju gde je otac udario po glavi. Sve vreme su upućivali razne pretnje nasiljem. Po pozivu nekog od prisutnih roditelja policija je izašla na lice mesta, obavila uviđaj, a učiteljica je prevezena u Urgentni centar gde su konstatovane povrede glave i istegnuće vrata“, saopštio je Sindikat.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare