Đedović obećava rešenje za stanare niškog naselja „12. februar“

Vesti 16. nov 202217:26 1 komentar
Tanjug/ Sava Radovanović

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike sastali su se sa predstavnicima nevladine organizacije Opre Roma i stanovnicima niškog naselja „12. februar“ povodom problema sa električnom energijom koju imaju stanovnici tog naselja, saopštilo je to ministarstvo.

Pročitajte još:

Zbog neizmirenih dugovanja stanovnicima naselja „12. februar“ obustavljena je isporuka električne energije još 2014. godine, a tokom 2022. izvršena je i demontaža mernih mesta, pre svega zbog samovoljnog priključenja na elektroenergetsku mrežu. Tada je po prijavi Ministarstvu unutrašnjih poslova pokrenut krivični postupak zbog neovlašćene potrošnje i zbog neovlašćenog premošćavanja na sedam brojila, čime je onemogućeno merenje potrošnje električne energije, jer je sva potrošnja išla van brojila.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je poručila da će problem biti rešen kada se budu stvorili neophodni preduslovi da Elektrodistribucija Srbije izda nove priključke. Takođe, ona je istakla da se radi na iznalaženju zakonski legitimnog rešenja za brzo obezbeđivanje električne energije stanovnicima naselja „12. februar“, jednako brinući o svim građanima Republike Srbije, a imajući u vidu zimski period koji je pred nama.

U naselju „12. februar“ živi 106 građana, u 20 objekata, a u ovom trenutku aktivan je samo jedan priključak električne energije. Ministarstvo rudarstva i energetike, vodeći jednako računa o svim građanima, ali i o zakonskim obavezama svih građana, u rešavanje ovog problema će uključiti Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i druga nadležna ministarstva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare