Đerlek: Do srede više od pola miliona vakcinisanih, stižu nove doze

Vesti 01. feb 202108:52 > 12:45 7 komentara
Tanjug/Dragan Kujundžić

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da očekuje do srede da broj vakcinisanih građana vakcinom protiv koronavirusa premaši pola miliona, uz napomenu da su sačuvane doze vakcina za njihovu revakcinu.

Đerlek je za RTS rekao da se do sada za vakcinaciju putem e -uprave prijavilo oko 850.000 građana, ponavljajući da je država obezbedila vakcine, da u toku dana stiže između 8.000 i 9.000 Fajzer vakcine, Sputnjik V ima na lageru, kao i kineske vakcine.

povezane vesti

Mi smo jedina zemlja u Evropi koja sprovodi masovnu imunizaciju na ovakav način, rekao je Đerlek i ponovio da se od početka vodi ozbiljna politika i vodi računa o drugoj dozi.

Đerlek je rekao da bi od danas svi domovi zdravlja trebalo da izađu sa planovima o imunizaciji, na oko 510 punktova u zemlji.

Prema njegovim rečima, na Novom Beogradu spreman je Belekspo, razgovara se samo o kadru, kao i u Borči da se ljudima približu vakcinalni punktovi da stariji ne bi putovali do Sajma.

Đerlek je rekao da su brojevi od 4.000 hospitalizovanih i 140 ljudi na resporatorima veoma ozboljni da bi se dozvolilo opuštanje, navodeći da je zdravstveni sistem i dalje opterećen.

Imamo kovid pacijente, ali i nekovid kojima je potrebno lečenje. Plan je da KBC Zvezdara ove nedelje izađe iz kovid sistema, ako situacija dozvoli, rekao je Đerlek.

Izvor: RTS

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare