Đerlek: Opštine će plaćati stan lekarima koji se zaposle u seoskim ambulantama

Vesti 13. dec 202210:00 5 komentara
Shutterstock

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kazao je da će lokalne samouprave plaćati stan lekarima opšte prakse, i njihovim porodicama, koji se zaposle u seoskim ambulantama.

„Besplatno davanje stanova na korišćenje mladim lekarima opšte prakse i njihovim porodicama kako bi ih privukli da rade u seoskim ambulantama značajne je stvar koju treba da urade lokalne samouprave kako bismo oživeli seoske ambulante i pomogli tom stanovništvu“, naveo je Đerlek za današnje izdanje lista Kurir.

On je rekao da država mnogo radi, ali i da lokalne samouprave treba da daju svoj doprinos kako bi se oživele zdravstvene stanice u mesnim zajednicama.

„Predsednik opštine Mali Zvornik obećao je da će ta lokalna samouprava plaćati stanarinu lekarima koji dođu da rade u mesnoj zajednici“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

Dodao je da opština Mali Zvornik ima šest zdravstvenih stanica koje su odlično opremljene, ali nedostaje im kadar.

Prema njegovim rečima, iz ministarstva prave „ozbiljnu analizu“ lista čekanja.

„Moramo rešiti problem liste čekanja, iako znamo da to nije lako. Razmatramo nekoliko modela i siguran sam da ćemo uspeti, jer te liste direktno utiču na ukupno javno zdravlje stanovništva, koje želimo non-stop da poboljšavamo“, kazao je Mirsad Đerlek.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare