Đerlek: Situacija u Pazaru i Tutinu alarmantna, nagli skok broja novozaraženih

Vesti 29. avg 202120:21 > 30. avg 2021 07:4816 komentara
Mirsad Đerlek
Izvor: N1 (arhiva)

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru i Tutinu alarmantna, zbog čega su tim lokalnim samoupravama upućene preporuke koje treba da budu usvojene kako bi se koronavirus obuzdao.

On je za RTS naveo da se nada da će Krizni štab opštine Tutin usvojiti plan po kom treba da se nađe model za povećanje stepena vakcinacije, da se duplira inspekcijski nadzor ugostiteljskih objekata i drugih mesta okupljanja, da se u školama poveća broj dežurstava i uvedu selektivni veliki odmori, kako bi se sprečilo mešanje đaka.

Povezane vesti

„U Tutinu smo u julu imali sedmoro novoobolelih (dnevno), a u avgustu 536. U Novom Pazaru smo tokom jula imali osam novozaraženih, u avgustu 888. Ako smo prošle godine u junu, pre katastrofe, imali 389 novoobolelih dnevno, pitanje je šta nas čeka sad u septembru“, naveo je Đerlek.

Prema njegovim rečima, glavni razlozi naglog skoka broja novozaraženih su slab odziv za vakcinaciju, letovanja i masovna okupljanja građana.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar