Đerlek: Vakcinacija bez prijave u svim gradovima i opštinama Srbije

Vesti 06. apr 202116:05 27 komentara
REUTERS/Ognen Teofilovski

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Srbije Mirsad Đerlek najavio je da će građani Srbije od sada moći da se vakcinišu bez prethodne prijave u svim gradovima i opštinama Srbije i dodao da se očekuje da od četvrtka, 8. aprila, budu otvoreni punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja.

„Dogovorena je nova strategija imunizacije i odlučeno da se vakcinacija bez prethodne prijave omogući u svim mestima u Srbiji, a ne u 50 gradova, kako je prvobitno najavljeno“, rekao je Đerlek nakon sastanka predstavnika Ministarstva zdravlja i Vlade Srbije.

Đerlek, koji je na čelu Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju protiv koronavirusa, naglasio je da će se paralelno sprovoditi i imunizacija građana koji se prijave putem portala „eUprava“ ili aplikacije „Viber“.

„Oni koji se prijave, moći da odaberu vakcinu, a pokušaćemo da i za nezakazane građane obezbedimo sve vakcine, ali zavisi da li će biti dovoljno onih vakcina za koje se opredele“, rekao je on za Tanjug.

Vakcinacija bez prijave već se sprovodi u 11 gradova, a Đerlek je rekao da je to dalo odlične rezultate i da je vakcinisano između 60.000 i 70.000 građana.

„Ako to proširimo na skoro 160 gradova i opština, biće znatno veći broj vakcinisanih. Želimo da damo šansu svim gradovima i opštinama, da dođu do najudaljenijih mesta i da se vakciniše svaki građanin koji to želi“, poručio je Đerlek.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare