Đilas: Ako u Beogradu izađe 900.000 birača – Vučić, Vesić i Šapić nemaju šanse

Vesti 12. avg 202112:14 203 komentara
Dragan Đilas
Tanjug / Miloš Milivojević

Ako na izbore u Beogradu izađe 900.000 birača, Vučić, Vesić i Šapić nemaju šanse za pobedu, smatra lider SSP Dragan Đilas.

On je za Nova.rs komentarisao istraživanje Demostata, prema kojem opozicija ima šanse da pobedi SNS u Beogradu – ukoliko nastupi u jednoj izbornoj koloni.

Povezane vesti:

Kako je Đilas rekao, podaci koje je saopštio Demostat su veoma slični brojevima koje je i SSP dobio i potpuno različiti od brojeva koje saopštavaju Ipsos i Faktor plus.

„Kada bi se gledali samo opredeljeni birači odnos vlasti i opozicije je 53% – 47%, s tim što ne znam da li su ovde uključene i stranke nacionalnih manjina. Ukoliko su ovo rezultati dobijeni samo na osnovu fiksnog telefona siguran sam da su stvarni brojevi još gori po vlast, odnosno onakvi kakve sam izneo u javnost. Izlaznost koju je Demostat dobio je takođe realna, jer se ne odnosi na ukupan birački spisak, već na ljude koji zaista žive u Srbiji i koje je telefonom moguće dobiti, a takvih je između 5,2 i 5,4 miliona“, rekao je on.

Đilas smatra da bi izlaznost „pošto jedan deo neodlučnih nikada ne glasa“ u ovom trenutku bila oko 3,5 – 3,7 miliona birača.

„Što se Beograda tiče, tu su brojevi po našim istraživanjima još bolji za opoziciju i ako izađe 900.000 ljudi Vučić, Vesić i Šapić nemaju nikakve šanse za pobedu. Posebno ako se prihvati zajednički izlazak na izbore, za koji sam se zalagao i 2018.godine. Nažalost, tada nije bilo razumevanja za ovu ideju. Da li će biti sada nije pitanje za SSP“, smatra on.