Đilas: Na nove beogradske izbore treba izaći u formi saveza svih koji su za promene

Vesti 03. mar 202408:16 320 komentara
Amir Hamzagić/Nova.rs

Na nove beogradske izbore, uz uslov da se počne sa primenom preporuka ODIHR-a posebno kad je birački spisak u pitanju, treba izaći u formi saveza svih koji su za promene, izjavio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

„Taj savez bi činile sve stranke koje su deo koalicije Srbija protiv nasilja i koalicije Nada, ali i sve druge stranke za koje smo svi sigurni da su opozicija ovom režimu. U okviru tog Saveza posebno mesto bi trebalo da zauzmu ugledne javne ličnosti čiji bi angažman bio u skladu sa onim što je tim ljudima koji se ne bave politkom, ali se bore za bolju Srbiju, prihvatljivo“, rekao je Dragan Đilas.

Kako je dodao, na taj način bi na dan izbora u stvari imali referendum na kome bi se „svi Beograđani, ali samo Beograđani, izjasnili da li su ili nisu za to da njihovim gradom i dalje upravljaju Šapić, Vučić, Brnabić“.

„Imajući u vidu da je uprkos krađi opozicija pobedila 17. decembra, kao i snagu ovakvog okupljanja, apsolutno sam siguran da takav referendum može da ima samo jedan rezultat“, istakao je Đilas.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare