Đilas: Ne izlaze u susret opoziciji, nego narodu – kontradiktoran poziv

Vesti 26. maj 202321:28 118 komentara
Dragan Djilas
Vesna Lalić/Nova.rs

"Ne izlazi Vučić u susret opoziciji nego narodu koji želi da se zaustavi nasilje i promocija nasilja", proučio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Vučić je na mitingu SNS-a za učesnike protesta „Srbija protiv nasilja“ rekao da su pristojni ljudi, ali da će političari opozicije „ući u anale beščašća jer su zloupotrebili najveću tragediju našeg naroda“. Pozvao je na dijalog te političare, o kojima, kako kaže, „misli sve najgore“, i optužio ih da žele samo da „sruše“ njega i Vladu Srbije.

Đilas je skeptičan i smatra da je taj poziv kontradiktoran. Ocenjuje da konačnu odluku o Vučićevom pozivu ne treba da donese nijedna stranka pojedinačno, već da stranke koje organizuju okupljanja protiv nasilja treba da sednu za sto i nađu pravi odgovor na poziv na dijalog.

„Ne znam šta tako može suštinski da se dogovori. Jer Srbija je u ogromnim problemima koji su sa ovom tragedijama samo izbili na površinu. Sada je neophodno naći rešenje za nasilje koje je krenulo u skupštini i medijima i na kraju se završilo katastrofalno“, rekao je Đilas.

„Ne izlaze u susret opoziciji nego narodu koji želi da se zaustavi nasilje i promocija nasilja, nisu samo Zadruga i Parovi nasilje, gledali smo Kristijana Golubovića koji objašnjava kako ubiti čoveka, svedoci smo strašnih reči u parlamentu, gledamo naslovne strane, da hoćemo da silujemo decu, gledamo ljude koje prevdovi Novak Nedić u Pančevu, ta slika kako ljudi odlaze pre nego što je Vučić govorio pokazuje zašto su došli, da tu nisu dobrovoljno. Imamo situaciju da nas je nasilje preplavilo. Nije dovljno ukinuti jedan rijaliti, mora da se promeni sve iz korena da bismo pokušali da društvo vratimo na pravi put. Sigurno tome ne doprinosi kad političke protivnike nazivate rečima kojima ih nazivate i da zloupotrebljavaju tragediju“, kaže Đilas.

Dodaje da smo u predizbornom periodu od 2012.

„Povlači se sa mesta predsednika SNS a pravi pokret na čijem čelu će biti SNS, sve se svodi na izbore, samo se gleda rejting. Očekujem da uz ukidanje jednog rijalitija članovi REM-a podnesu ostavku i da se dođe do rešenja. Ne izbori kao do sada, nego sa promenom uslova“, naglasio je predsednik SSP.

Komentari (118)

Vidi sve komentare