Đilas: Nemam privatne račune na Mauricijusu, ni u Švajcarskoj

Vesti 15. mar 202112:29 > 14:0132 komentara

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da ne poseduje privatne račune nigde, osim u Srbiji. Kako je naveo, na Mauricijusu nema nikakvu firmu, nije ovlašćen ni na kakav račun.

„Bio sam pre 20 godina jednom sa porodicom na godišnjem odmoru i to je sav moj kontakt sa tim ostrvom“, naveo je Đilas, piše Nova.rs.

On je rekao da ni u Švajcarskoj nema nikakav privatni račun, ali da tamo postoji kompanija, koju je osnovala njegova kompanija iz Beograda, i legalno posluje već sedam godina.

Pročitajte i:

„Aprila meseca 2014, Multikom u kom sam bio manjinski suvlasnik prodaje svoju kompaniju „Dajrekt medija“ sa svim firmama u Skoplju, Zagrebu, Ljubljani. Prodaje kompaniju iz Holandije za iznos 17,7 miliona evra. Uplaćeno u dve tranše u naredna tri meseca. Sav novac je primljen u Beograd, u Srbiju na ovdašnji račun, iako smo bez problema mogli, bar onaj deo biznisa i ovih zemalja u kojima je firma postojala, mogli da prodamo preko drugih destinacija i platimo manji porez. Sav porez smo platili u Srbiji i platili smo ga oko 2,2 miliona evra”, naveo je Đilas.

On je istakao da je kompanija „Dajrekt medija“ samo u periodu od 2007. do 2013. kada je bio na visokim pozicijama platila oko 20 miliona evra poreza Republici Srbiji.

„Kada je novac primljen u Srbiju, na njega plaćen porez na kapitalnu dobit od 2,2 miliona evra, delom tog novca osnovana je kompanija u Švajcarskoj. O tome smo u skladu sa zakonom odmah obavestili Narodnu banku Srbije“, dodao je on.

Đilas je naveo da je kompanija „Multikom“ osnovala kompaniju „Multikom open“ u Švajcarskoj sa jasnim podacima o vlasništvu.

Komentari

Vaš komentar