Đilas: Nije bilo 6. oktobra, ali će biti 4. aprila – za Ponoša ćemo „izginuti“

Vesti 25. jan 202210:58 > 11:37 281 komentara
N1

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kaže za N1 da će Zdravko Ponoš biti kandidat za predsednika onog dela Srbije koji želi promenu vlasti. "Moramo da se dogovorimo šta pričamo naredna dva meseca, želimo da pokažemo da sutra neće biti osvete, nema mržnje. Nije bilo 6. oktobra, ali će biti 4. aprila i sprovodiće ga državne institucije, to je suština, uz lustraciju, svako će odgovarati za kršenje zakona. Za ovog čoveka ćemo 'izginuti' u kampanji, kad sedne na Andrićev venac biće predsednik svih građana Srbije, Vladi će vratiti svaki zakon koji nije dobar za građane. Građani Srbije predsednika biraju neposredno, treba nam čovek koji kad stane uz zastavu i grb da se čovek naježi. Trećeg aprila ćemo da slavimo, volju naroda ne smeju da kradu. Imaćemo pokrivena sva mesta, ne igrajte se, ko god je to radio narodu Srbije znate kako je prošao", rekao je on.

Dodaje da on nije nikakav „NATO general“ kako ga neki mediji oslovljavaju.

„Bio je oficir u ratu protiv NATO, nije bežao kao Vulin da ne ide vojsku, rekao je da Srbija na može u NATO kao što i ne može. Pročitao sam da je topio avione, kako se tope avioni“, pita se.

Lider SSP kaže da se veliki broj ljudi već izjasnio i podržao Ponoša kao predsedničkog kandidata.

„Naša procena je da je Ponoš kandidat koji može da ujedini Srbiju, koji je patriota. Podržao ga je Goran Markovic, Rodoljub Šabić, Dušan Teodorović, Čedomir Čupić, Vladeta Janković i građani. Broj poruka koji dobijam je orgaman, niko od koalicionih partnera sa kojima smo se dogovorili za izlazak na izbore nije rekao nijednu negativnu reč“, kazao je Dragan Đilas.

Kaže da je Narodna stranka obaveštena da će Ponoš biti kandidat i da je njegov način bavljenja politikom da ne komentariše navode iz medija.

„Imali smo sastanak sa svim partnerima gde sam ja izneo stav da je naš kandidat Ponoš, mi smo usvojili taj predlog na našem Glavnom odboru. Ja mislim da nije suština ni ko ga predlaže, suština je kakav je čocek koga predlažemo za predsednika Srbije. Je l’ možete da zamislite Ponoša kao predsednika, uz grb i zastavu? Predsednik Srbije nije isto što i predsednik Vlade, predsednik države mora u svom ponašanju da vodi računa i o manjinskom delu Srbije“, ocenio je Đilas.

Povezane vesti:

Kaže da potpredsednika Narodne partije Miroslava Aleksića iz SSP nisu doživljavali kao predsedničkog kandidata i da ga nisu „merili“.

„Merili smo Ponoša i Mariniku Tepić. Tražimo čoveka koji će biti simbol državnog jedinstva, Aleksića sam uvek video kao poslanika i ministra“, rekao je on.

Navodi da je situacija trenutno takva da Srpska napredna stranka i Aleksndar Vučić gube izbore u Beogradu.

Pokušali su da rentiraju (Zorana) Jankovića, ali on je to odbio, pa su razmišljali o Šapiću, što se tiče Republike tu je 50-50. Što se tiče predsedničkog kanadaita, Vučić još nije saopštio da će biti kandidat za predsednika, Aleksandar Vučić vidi da je na granici 50 odsto, zato Dačić može da mu poruči da neće da se kandiduje jer bi ugrozio njegovu pobedu u prvom krugu. Suština je, imamo čoveka koji u 10 uveče u vozu koji stoji poručuje da nemamo oljuštenog pirinča, ali imamo ribe. U tom istom vozu je mašinovođa otišao, pa naravno da je otišao, zašto bi neko sedeo u vozu koji stoji“, ocenjuje Đilas.

Navodi da nije tačna izjava Bojana Pajtića o tome da je izvesna pobeda opozicije samo u Beogradu.

„Ja sam čovek koji se politikom bavi na drugačiji nacin, ja nisam taj koji će ići i osmehivati se, ja sam čovek koji će da radi i nešto ćemo napraviti, u košarci, biznisu, nije važno. Tim ljudi, insistiram, 15 meseci radimo istraživanja – tu smo negde, treba da porastemo, da možemo i hoćemo da promenimo sistem. Savez vojvođanskih Mađara će ići na listu sa Vučićem, svi pokazatelji – Dačići, Šešelji, sve pokazuje da Vučić nije siguran da može da pobedi, sve što radi atentati, vidi se da mu je vlast ugrožena. Ako svaki čovek shvati da njegov glas vredi, izađe i glasa za bilo koga ko neće biti u vlasti sa Vučićem, napravio je veliku stvar“, kazao je lider SSP.

Đilas kaže da je kandidat za gradonačelnika Beograda „tu među nama, na ulicama“.

„Kad osećate kako ovaj grad pulsira, da neće više šljokice. Beograd je uništen grad, razrušen, sva preduzeća su u dubiozi, pred stečajem, ne samo GSP. Danas je trebalo da se vozimo prvom linijom metroa, to narod vidi, pustite više ime. Imam ime ko to može da radi, naša stranka je ta koja treba da da kandidata, ali smo razgovarali – imamo neke ljude, neki nisu spremni da se prihvate. Suština je u timu ljudi, kad uzemomo vlast osim što treba da rešimo zdravstvo, školstvo, da organizujemo ulice, imaćemo antikorupcijski tim za Beograd, forenzičare, ljude iz pravosuđa da prouče svaki ugovor, koji će zajedno sa vlasti da svakog ko je uzeo nešto strpa u zatvor. Provera imovine, pokažite šta ste vozili, gde ste živeli, odakle vam pare“, kazao je lider SSP-a.

Povodom 100 evra državne pomoći za mlade, Đilas mladima poručuje da će kad opozicija pobedi na izborima dobijati hiljade evra.

„Imaćete stipendije, da završite škole, što ćete dobiti posao i plate, doći ćemo od minimalne plate od 500 evra. Tih 100 evra je ništa, dobićete od nove vlasti hiljade, kao što će penzioneri dobiti nazad pare. Svaki dinar koji država daje je bolje da daje građanima nego stranim kompanijama, bolje da te pare koja država uzima iz kredita daje građanima jer će oni i da ih vraćaju“, kaže.

Komentari (281)

Vidi sve komentare