Đilas: Šapić ne može da ostane na mestu gradonačelnika, naš posao da to tražimo

Vesti 20. dec 202221:22 7 komentara
dragan đilas n1
N1

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prvi čovek grada i mora "101 odsto da poštuje zakon a on ga je prekrašio i ne može da ostane na mestu gradonačelnika".

„Opozicija traži njegovu smenu svesna toga da će vlast odbiti ali ako to ne bi radili onda ni ne traba da ulazimo u tu Skupštinu. Posao nam je da tamo govorimo šta može da bude bolje“, rekao je Đilas za Novu S.

Kako je naveo, „time što većina nije htela smenu Šapića rekla je da je kršenje zakona u redu, posebno kad se radi o njihovom istaknutom članu“.

Na pitanje da li će biti izbora za Beograd u martu, on je naveo da SSP traži izbore od prvog dana, navodeći da je beogradska vlast nelegitimna.

„Vreme je da se i ostale opozicione stranke izjasne da li žele prevreme izbore u Beogradu na proleće ili ne. Opozicija uvek treba da traži nove izbore. Ja sam siguran da ćemo izbore na teritoriji Srbije imati sledeće godine, verovatno na jesen i parlamentarne i sve lokalne i opštinske“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, da li će Beogradjani imati mogućnost da glasaju i pre toga, na proleće, zavisi od onih koji drže vlast.

„Ovo je situacija koja je potpuno neizdrživa“, rekao je Đilas o prilikama u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare