Đilas: Za podršku države mafiji nije kriva opozicija, krivi su Vučić i SNS

Vesti 08. feb 202108:33 > 13:4543 komentara
N1

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da za podršku države mafiji nije kriva opozicija, već da su krivi Vučić i SNS. "Devet godina su na vlasti, upravljaju policijom, BIA, bezbednosnim službama i ubeđuju ljude da je zemlja bezbedna. I jeste bila u njihovoj propagandi, sve dok se nisu posvađali sa prijateljima", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

„Za sve to nije kriva opozicija, krivi su Vučić i SNS. Zato su sinoć na propagandnoj televiziji režima ‘zvodili dokaze o mafiji’ sudili, vrhovni komandat Vučićeve propagande Dragan Vučićević iznosio je sumnje kao tvrdnje, lažno povezivao potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić sa ubicama i navodnim planiranjem ubistva Vučića. To im nije bilo dovoljno nego su uvukli i nama susednu zemlju u organizaciju navodnog atentata na Vučića, za koji Vučićević na nacionalnoj frekvenciji tvrdi da je sigurno trebalo da se desi“, naglasio je Đilas i dodao:

povezane vesti

„Za sve to nije kriva opozicija, krivi su Vučić i SNS. Danima slušamo zgražavanje Vučića i kamarile nad kriminalcima koji su do juče za njih tukli građane na protestima, rušili Savamalu i obezbeđivali predsedničku inauguraciju tako što su davili novinare i sklanjali ih kao stvari. Za to nije kriva opozicija, krivi su Vučić i SNS. Iznete su i teze da je opozicija namerno izmišljala ‘Jovanjicu’ i ostale afere kako bi oslabila predsednika da bi mogli da ga ubiju, što je potpuni slom svega. Nema više granica. Ovim tvrdnjama je i poslednja granica pređena. I za to nije kriva opozicija, krivi su Vučić i SNS“, ocenio je Đilas.

On je naglasio da u takvim uslovima, kada je jasno da protiv sebe ima pravu mafiju, opozicija mora da se izbori za izborne uslove.

„Ili će Vučić, da bi pobegao od toga i međunarodnih pritisaka za sva lažna obećanja, dok mu ‘Jovanjica 2’visi kao teg oko vrata, kreirati sa svom ovom propagandom povod za svoju ‘Sablju’, da bi osakatio opoziciju, slobodne novinare i medije i sve što još nije uspeo. Umesto da sam Vučić prvi bude ispitan zašto je Veljka Belivuka i njegove saradnike nazivao dobrim momcima i navijačima, umesto da se istraži ko je angažovao Belivukovu ekipu da tuče novinare na dan inauguracije i umesto da se tužilastvo i policija bave istragom ko je dao, a ko izvršio nalog da Belivuk i pored niza dokaza i nađenog DNK ne bude osuđen za ubistvo, policija i tužilaštvo su se bavili organizovanjem sinoćne emisije na TV Pink.

Iz svega što gledamo i slušamo ova tri dana jasno je da su se preigrali i da je sve što se dešavalo posledica saradnje kriminalaca i vrha države. Došlo je vreme da termin ‘vrh države+ zamenimo imenima i prezimenima onih koji su bili najrevnosniji u podršci mafiji ili su bili njen sastavni deo“, istakao je lider SSP.

„A to sigurno nije ni opozicija ni bilo ko od ljudi koji su na sve te stvari javno, glasno i hrabro, upozoravali godinama unazad“, zaključio je.

Obradović: Iza kriminalnih grupa – političko pokroviteljstvo SNS

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da iza novootkrivenih kriminalnih grupa, poput one koju je predvodio uhapšeni Veljko Belivuk, stoji političko pokroviteljstvo vladajuće Srpske napredne stranke.

„Najbolji dokaz za to je da Dijana Hrkalović ili Veljko Belivuk nisu postojali kao bilo kakav kriminalni ili politički faktor dok SNS nije došla na vlast“ navodi se u saopštenju Obradovića.

Podsećamo, Savet za nacionalnu bezbednost zasedaće danas povodom hapšenja grupe predvođene Veljkom Belivukom, koja se sumnjiči za najteža krivična dela, uključujući ubistva i trgovinu drogom. Ministar untrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da počinje i finansijska istraga ovih osoba.

Na TV Pink, televiziji sa nacionalnom frekvencijom, sinoć su emitovani prisluškivani razgovori članova ove grupe i prikazani neki od snimaka napravljenih tokom istrage.

Komentari

Vaš komentar