„Đilasa na štake“: Preteći grafit na zgradi u kojoj je stan Marinike Tepić

Vesti 09. jun 202313:05 0 komentara
SSP

Na zgradi u kojoj je porodični stan potpredsednice SSP Marinike Tepić u Pančevu sinoć je ispisan preteći grafit predsedniku stranke Draganu Đilasu na kom piše “Srbija sanja i snove ostvaruje frontova bande skupljaće glasove, Đilase na štake!” saopštila je Stranka slobode i pravde.

„Dan nakon incidenta u Rumi kada su na izlogu prostorija SSP na plakatu “iskopane” oči stigle su i pretnje predsedniku naše stranke u gradu batinaša generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića“, navodi u saopštenju SSP.

Ova stranka kaže da već mesecima upozorava „da je pitanje dana kada će se verbalno nasilje iz javnog prostora, a posebno iz parlamenta i obraćanja predsednika Republike i drugih članova Vlade preliti u fizičko nasilje“.

„Predsednik Stranke slobode i pravde je više puta upozoravao na to da će naslovne strane tabloida opet popuniti sramnim otpužbama o opoziciji u trenutku kada im bude bilo potrebno da zaustave rast rejtinga opozicionih stranaka. Ovakve pretnje dešavaju se u društvima gde je agresija prešla sve granice. Apelujemo na vlast da pod hitno spreči retoriku mržnje i agresije i zaustavi spiralu nasilja, a nadležne organe da reaguju povodom ovih incidenata kako bi sprečila veću eskalaciju mržnje kojoj svedočimo svakodnevno“, navodi se u saopštenju.