Đoković bez komentara po dolasku u Beograd, hoće li zaigrati na sledećim GS

Vesti 17. jan 202219:1970 komentara

Posle deportacije iz Australije, najbolji teniser sveta Novak Đoković ipak se vratio u Srbiju. Iako se spekulisalo da će najpre otići u Francusku ili Španiju, Đoković je oko podneva sleteo na beogradski aerodrom. Dočekao ga je veliki broj domaćih i stranih medija, ali komentar prvog reketa sveta niko nije dobio. Prema rečima članova porodice - izjave neće davati ni narednih dana.

Nešto nakon podneva na aerodrom „Nikola Tesla“ sleteo je avion iz Dubajia. Nagađalo se da li će se Novak Đoković iz Australije vratiti u domovinu ili će otići negde drugo, a on je ipak došao.

Kod VIP kapije čekali su ga bronji novinari, što iz zemlje, što iz sveta, kao i obožavaoci.

Kako gledate na ovo što mu se dešavalo protekle dve nedelje?

POVEZANE VESTI:

„Ružno“.

„Grozno, zasita, ovo je jedna velika nepravda i velika sramota za Australiju“.

„Stižemo iz Londona da vidimo Novaka. Došli smo prošle godine na Vimbldon da navijamo za Novaka i šta je tu je sad, tužna je situacija. Nadamo se da ćemo uspeti da ga vidimo, da ga dočekamo na pravi način“, rekli su okupljeni.

Međutim, niko ga nije dočekao. Iako je u blizini kapije bio parkiran crni mercedes i svi su pretpostavljali da je došao po Đokovića, on je izašao na neki drugi izlaz, verovatno u pratnji policije.

Mediji prenose reči njegove majke – Novak ostaje u Beogradu za sada. U gradu koji je sinoć svetleo njemu u čast. Njegovo ime našlo se tako na kuli u Beogradu na vodi, kao i na neboderu u novobeogradskom naselju „West 65“.

Zamenik gradonačelnika prestonice najavljuje – Beograd će ga tek podržati.

„Ja sam prijatelj sa Novakom, ja zaista mislim, to mislimo svi, Novak je najveći sportista Srbije svih vremena, Novak je najveći sportista planete. Predložiću Novaka Đokovića za nagradu Grada Beograda. To je nagrada Grada Beograda koja se daje za izuzetno ostvarenje u oblastima, u ovom slučaju u sportu“, rekao je Goran Vesić.

A pitanje je da li će mu do nagrada uopšte biti jer, ako se trogodišnja zabrana ulaska u Australiju sprovede u potpunosti, to bi moglo da znači da je sa Australijan openom završio do kraja karijere.

„Ali, postoji mogućnost za osobu da se vrati u ispravnim okolnostima i o tome će se tada raspraviti“, rekao je premijer Australije Skot Morison.

Francuske vlasti objavile su danas da će vakcinacija biti neophodna za učešće na Rolan Garosu. Šta o tome misli Novak i da li će se vakcinisati zarad učešća na tom i drugim gren slemovima koji najavljuju iste propise? Potrajaće dok javnost to ne sazna pošto, kako kaže njegova majka, on neće davati izjave narednih dana.

Komentari

Vaš komentar