Vučić i ministarka Joksimoviću obećali rešenje u najboljem interesu oduzete dece

Vesti 18. mar 202108:33 > 14:03 227 komentara

Kragujevčanin Đorđe Joksimović, kome su tri maloletne ćerke oduzete 2015, stigao je jutros pešice iz Kragujevca u Beograd kako bi predsednika Srbije Aleksandra Vučića zamolio za pomoć. On je posle razgovora u zgradi Predsedništva otišao na sastanak sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević, koja je obećala rešenje u najboljem interesu dece. Vučić posle sastanka objavio da je pozvao Joksimovića da poštuje institucije Srbije.

Reporterka N1 javlja da je Joksimović jutos bio oko pola sata na razgovoru kod Vučića i da je nakon toga ušao u auto sa ministarkom i otišao na sastanak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je potom da je saslušao Joksimovića i da ga je zamolio da poštuje institucije Srbije.

„Uveren sam da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece. Verujem u pravdu i uveren sam da će Lara, Beba i Maja biti srećne“, napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

„Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti“, dodao je Vučić uz fotografiju sa Joksimovićem.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izrazila je uverenje, nakon razgovora sa Joksimovićem, da će nadležni u daljem procesu doneti odluke koje su u isključivom interesu dece.

Kako se navodi u saopštenju izdatom nakon razgovora, ministarka je navela da će samohrani roditelji uvek imati podršku države i institucija i da je interes dece, njihovo zdravlje i dobrobit prioritet svih.

Nakon današnjih sastanaka, Đorđe Joksimović rekao je za Tanjug da se sada u njegov slučaj upućeni svi, od predsednika do ministarke, da podršku dobija sa svih strana i da se nada da će sud presuditi u njegovu korist i odlučiti da mu vrati decu.

povezane vesti

Joksimović je juče ujutru krenuo pešice iz Kragujevca za Beograd.

On se na put dug 140 kilometara odlučio u znak protesta što mu deca ni posle šest godina nisu vraćena.

Na to se odlučio po peti put, jer tvrdi da je ispunio sve uslove za vraćanje dece iz hraniteljske porodice i dodao da je da nadležne institucije to odugovlače.

„Deca i dalje pate i traže da se vrate. Viđam ih redovno svake druge srede i subote“, rekao je juče Joksimović.

Povodom ovog slučaja nadležni su ranije konstatovali da je interes dece prioritet.

Slučaj Joksimovića je, inače, bio inspiracija za film „Otac“ Srdana Golubovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare