Đorđe Miketić pobednik predizbora za gradonačelnika Beograda stranke Zajedno

Vesti 13. mar 202313:49 6 komentara
Stranka Zajedno

Poslanik Đorđe Miketić je pobedio na predizborima za kandidata stranke Zajedno za gradonačelnika Beograda.

Kako se navodi u saopštenju stranke Zajedno, rezultate predizbora je sinoć saopštila Centralna predizborna komisija, kojom predsedava profesorka prava Vesna Rakić Vodinelić.

Pročitajte još

Đorđe Miketić je osvojio najveći broj glasova – 26,57 odsto, Dejan Atanacković je osvojio 15,93 odsto, Dušan Marković 14,87 odsto, Slađana Stojsavljević 11,46 odsto, dr Milan Bjelica 10,93 odsto, Jovan Vujasinović 10,26 odsto i Miloš Baković 9,98 odsto glasova.

„Stranka Zajedno pokrenula je jednu malu političku revoluciju organizujući prve predizbore u Beogradu. Nikada više ne smemo dozvoliti da izborne liste prave u nekim mračnim kabinetima, po ko zna kakvim i čijim interesima. Ovo je put ka direktnoj demokratiji i zato sam vrlo ponosan na proces predizbora. Građani treba da budu ti koji će donostiti odluke, koji će birati politike i učestvovasti u njihovom kreiranju i kontrolisati svoje izabrane predstavnike kako oni rade u institucijama. Zahvaljujem se svim kandidatima, jer smo napravili jedan ozbiljan programski iskorak koji će Beograd staviti tamo gde mu je mesto. Naše politike su se tu posložile i ono što je sada na nama da uradimo to je da te politike i ta dobra rešenja, koje su građani prepoznali i glasali za njih, umrežimo i napravimo jedan ozbiljan plan za zeleni Beo grad“, izjavio je Miketić, koji je pozvao „sve građane da se uključe u odbranu Beograda“.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović je ukazao da je ovo način da se pobedi partijska država i dodao da ta stranka veruje u principe direktne demokratije.

„Prva smo stranka u Srbiji koja je organizovala predizbore. Učinili smo to po uzoru na najrazvijenije zapadne demokratije. Nema više skrivanja iza partijskih lista. Želimo da ponudimo kandidate sa imenom i prezimenom koji će biti odgovorni pred građanima čije će interese zastupati u institucijama“, rekao je Zelenović.

Biografija Đorđa Miketića

Rođen je u Beogradu 1978. godine, odrastao u Gornjem Milanovcu. Srednju školu je završio u Čarsltonu u Južnoj Karolini, a Stomatološki fakultet u Beogradu, gde je završio i akadmsku specijalizaciju iz implantologije, a potom i specijalizaciju implantologije u Bonu, Nemačkoj.

Nakon toga je završio i osnovne studije iz književnosti i komunikologije na Fakultetu za medije i komunikacije i potom master iz dramaturgije na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu.

Autor je jednog romana, nekolicine scenarija i drama.

Aktivizmom se bavi od studentskih dana. Pokrenuo je inicijativu SRCE GRADA na Starom gradu u Beogradu, a osnivač je i Ekološkog ustanka i narodni poslanik ispred stranke Zajedno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare