Đurđević Stamenkovski: Prosvetni radnici svetinja, nije na Vladi da prevaspitava roditelje

Vesti 16. jun 202410:20 69 komentara
Tanjug/ Sava Radovanović

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da su prosvetni radnici svetinja i da ne smeju da budu izloženi pritiscima.

Ministarka je gostujući na televiziji Prva kazala da postoji politička volja da se reše problemi u obrazovnom sistemu, ali da „nije zadatak Vlade da prevaspitava roditelje“.

Ocenila je da je loša komunikacija između roditelja i prosvetnih radnika uzrok problema i dodala da svi koji primene nasilje treba da budu „strogo“ kažnjeni.

„Prosvetni radnici su često suočeni sa hirovitim roditeljima koji se, u potrebi za nekom ličnom ambicijom, često na neprimeren način obračunavaju sa prosvetnim radnicima. U pitanju je manjina, ali takvi primeri privuku pažnju javnosti (…) Nadležni organi treba najstrože da kazne počinioce takvih dela i nedopustivo je da se neko poziva na porodični pedigre“, navela je Stamenkovski.

Majke jednog učenika fizički je napala nastavnicu biologije u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu u četvrtak, a policija je saopštila da je u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsila A. R. (32) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

U OŠ „Sveti Sava“ na Vračaru roditelji su verbalno i fizički napali učiteljicu, nezadovoljni njenim ponašanjem prema detetu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare