Đurđević Stamenkovski o preletačima: Prešli u SNS još prošle godine

Vesti 03. feb 202314:26 28 komentara
FoNet/Zoran Mrđa

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Zavetnika, rekla je da su ljudi koje je Darko Glišić danas predstavio kao nove članove SNS, napustili Zavetnike još prošle godine. Ona je za Danas dodala da SNS nastavlja da reciklira bivše članove Zavetnika.

Đurđević Stamenkovski je kazala da su prilikom predstavljanja, naprednjaci jednom od pojačanja SNS pogrešili čak i prezime.

„To znači da oni ne znaju ni koga privode u stranku, važno je samo da pokušaju da se nekako obračunaju sa Srpskom strankom Zavetnici. Pošto bezuspešno vrše pritisak na sve naše članove, reciklirali su stare, jer ne mogu da fabrikuju nove vesti“, navodi Đurđević Stamenkovski za Danas.

Prema njenim rečima, kada su Zavetnici prekinuli saradnju sa pomenutom grupom, koja je tada navodno tvrdila da će biti samostalna u radu, istakli su, kaže, da je reč o operaciji Srpske napredne stranke.

„Očigledno je naš otpor predaji Kosova i Metohije dobro uzdrmao redove vlasti. Ne vidim zbog čega su uznemireni, ako im je savest spokojna“, pita šefica poslaničkog kluba Zavetnici i dodaje da nije tačno da je poslanik zavetnika Dragan Nikolić prešao u SNS.

Dragan Nikolić, poslanik Zavetnika, kaže za Danas da će od Darka Glišića tražiti izvinjenje.

„Tražim izvinjenje Glisića, jer je izneo notornu neistinu da sam prešao u SNS. Ta vest je uznemirila moju porodicu, sve u Srpskoj stranci Zavetnici i javnost u Srbiji. Dakle, nisam prešao, već ostajem ponosni narodni poslanik i potpredsednik Srpske stranke Zavetnici, koja se zalaže za poštovanje Ustava Srbije i njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta na celoj teritoriji“, poručuje Nikolić i dodao da oni koji su prešli u SNS treba da vrate mandate Zavetnicima.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić predstavio je danas nove članove Srpske napredne stranke koji su napustili stranku Zavetnici, nezadovoljni njenom politikom i incidentima poslanika na jučerašnjoj sednici Skupštine.

Glišić je rekao da su ga kontaktirali članovi stranke Zavetnici i da su izrazili želju da budu deo SNS, jer su, kako je naveo, videli da ta stranka ima ozbiljnost i odgovornost za sve svoje postupke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare