Đurđević Stamenkovski: Podržali smo dogovor opozicije i glasali za smenu Šapića

Vesti 01. dec 202211:22 > 26. dec 2022 20:33 5 komentara
FoNet/Zoran Mrđa

Predsednica Srpske stranke Zavetnici i gradska odbornica Milica Đurđević Stamenkovski demantovala je u izjavi za portal N1 navode pojedinih opozicionih odbornika da stranka na čijem je čelu nije podržala smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića.

„Iz ličnih razloga bila sam sprečena da prisustvujem sednici gradskog parlamenta na kojoj se raspravljalo o smeni gradonačelnika Beograda. Ipak, na sednici je bio naš drugi odbornik, koji je glasao za smenu Aleksandra Šapića. Bili smo kolegijalni i solidarni s većim delom opozicije i ispoštovali smo dogovor“, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Povezane vesti:

Prethodno je odbornik u Skupštini Grada Beograda Vladimir Obradović iz odborničke grupe Ujedinjeni izjavio da su za Šapićevu smenu glasali odbornici svih stranaka koje su potpisale inicijativu, a pridružili su se na sednici i NADA ili Novi DSS i Dveri, što se, kako je rekao, vidi i po brojanju glasova.

„Ostali odbornici od ukupno 53 nisu bili tu – neki su bolesni, a neki na putu. Mislim da Zavetnici nisu podržali inicijativu“, dodao je Obradović.

Podsetimo, za smenu Aleksandra Šapića glasala su 44 odbornika od ukupno 110, koliko ima gradska skupština. Naprednjaci i socijalisti nisu glasali.

Sednicu na kojoj se raspravljalo o Šapićevoj smeni iniciralo je 39 opozicionih odbornika i oni u narednih šest meseci ne mogu ponovo da iniciraju raspravu o smeni gradonačelnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare