Đurđević Stamenkovski: Ukazivali smo na štetnost briselskih sporazuma

Vesti 24. avg 202207:12 14 komentara
Milica Đurđević Stamenkovski
N1

Stanje na Kosovu i Metohiji je direktna posledica potpisivanja Briselskih sporazuma za koje odgovornost snose i aktuelna i prethodna vlast, ocenila je predsednica stranke "Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je podsetila da su Zavetnici ukazivali na štetnost briselskih sporazuma, s obzirom da su oni primenjivani tako da Srbija sve daje, a da ne dobija ništa za uzvrat.

„Očekivali smo da će Zajednica srpskih opština biti garancija opstanka, samostalnosti i funkcionisanja srpskog naroda na severu Kosova, ali ona ne samo da nije do dana današnjeg osnovana, već je i ono što je Srbija dopustila Briselskim sporazumom vodilo ka uspostavlajju kosovske nezavisnosti“. napomenula je Đurđević Stamenkovski u emisiji „Među nama“ na Nova S, prenosi Nova.rs.

Kaže da kada danas predsednik Srbije pomene da se razmatra povlačenje Srbije iz tih sporazuma, ona mora da izrazi određeno neslagnje jer smatra da na KiM ne postoji nikakav Briselski poredak.

„Na Kosovu postoji poredak takozvane kosovske Republike koji je stvaran pod pokroviteljstvom Brisela gde smo mi, odnosno naše vlasti pružali legitimitet tim pregovroima i dopustili zaokruživanje te kosovske državnosti“, ocenila je ona.