Za SNS nekad bila „lažljivica“, sad ipak postala saveznica: Ko se još seća šta je bilo u kampanji

Vesti 02. apr 202420:11 29 komentara

Ni dinara iz republičkog budžeta ne dobijaju Zavetnici - koji sa bivšim koalicionim partnerima Dverima nisu prešli cenzus. Ali ne mari, jer će na nove beogradske izbore - u koaliciji sa onima o kojima Milica Đurđević Stamenkovski svojevremeno nije baš tako lepo govorila - sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije. Uz, naravno, radikale.

Razišli se putevi Dveri i Zavetnika posle neuspeha na decembarskim izborima. Boško Obradović nastavlja opozicionu borbu iz Čačka, Milica Đurđević Stamenkovski u dresu vladajuće većine. Niko se više i ne seća da su je u poslednjoj kampanji zvali i „Milica lažljivica“.

„Inicirajući zajednički jedan projekat sabiranja, kao što sam rekla državnotvornih snaga i radeći zajedno na nacionalnoj konsolidaciji koja je odgovor na sve one koji pokušavaju da Srbiju bace na kolena“, rekla je predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski.

Jedno sabiranje državotvorne opozicije urušilo se upravo zbog Zavetnika. Odbio je tada muž predsednice stranke da potpiše sporazum, koji bi obavezivao desno orijentisanu opoziciju da neće sarađivati sa strankama na vlasti.

N1: Jel vam žao što niste sa nacionalnim opcijama?

„Ne ne, nisu to nacionalne opcije, neko ko prihvati francusko nemački sporazum ne može biti nacionalna opcija. To vidim kao porodično okupljanje, mislim kad malo bolje razmislite, sve je to Srpska radikalna stranka, jel tako“, rekao je lider Novog DSS-a Miloš Jovanović.

Pod zastavom radikala, pored Vučićeve, počela je i politička karijera Milice Đurđević Stamenkovski. U Beogradu će na istu listu, negde su već zajedno partneri u lokalnoj vlasti.

„Vidim jedan interes da se održi pošto poto vlast SNS, a mi smo slušali od gospodina Nestorovića i od ljudi sa liste SPN kad im je potrebna podrška na lokalu oni su prilično izdašni kad izdvajaju svote novca za te ljude koje treba pridobiti na svojoj strani“, kaže urednik na portalu Nova.rs Vojislav Milovančević.

Osim toga, promenjene su i ključne teme za lokalne izbore, pa se umesto kanalizacije i infrastrukture, o borbi za Beograd govori kao o odbrani Kosova.

„To je očigledno njihova strategija homogenizacije biračkog tela, da se i pravljenje te neke referendumske atmosfere da je država ugrožena i zbog toga što je država ugrožena trebalo bi svi da stanu uz jedan barjak, a taj barjak je u ovom slučaju barjak SNS“, objašnjava politikolog Aleksandar Ivković.

Pod barjakom naprednjaka Milica Đurđević Stamenkovski postala je rado viđen gost na nacionalnim frekvencijama. Na naše pozive više ne odgovara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare