Đurić: Kurti je u SAD pokazao zavidnu količinu nervoze zbog srpskog lobiranja

Vesti 13. jun 202209:25 8 komentara
Shutterstock

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je za Politiku da je, prilikom nedavnog susreta sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom u Beloj kući, ponovio poziv predsednika Aleksandra Vučića da poseti Srbiju.

„Veoma je za Srbiju koristan i lični odnos Vučića i Bajdena, koji su izgradili tokom brojnih susreta na multilateralnim skupovima, kao i tokom bilateralnih poseta Srbiji u vreme njegovog mandata kao potpredsednika SAD“, istakao je Đurić.

Povezane vesti

Đurić je ocenio da su odnosi Srbije i SAD zasnovani na 140 godina dugoj tradiciji, a da se zajednički radi na prevazilaženju nasleđa devedesetih godina u odnosima dve zemlje.

Na konstataciju lista da je kosovski premijer Aljbin Kurti tokom nedavne posete SAD „doživeo diplomatski fijasko“, Đurić je rekao da je Kurti pokazao zavidnu količinu nervoze zbog srpskog lobiranja i prisustva u centrima u kojima su on i njegovi istomišljenici dugo imali monopol nad borbom za podršku.

„Bilo bi mnogo zdravije da razumevanje za Srbiju u SAD, baš kao i njen oporavak, Aljbin Kurti doživi kao pozitivne za ceo region“, rekao je Đurić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare