Dobili prekršajne prijave zbog učešća na protestu, iako nisu legitimisani

Vesti 03. dec 202121:29 36 komentara
Tanjug / Nenad Mihajlović

Aktivisti Građanske akcije Pančevo i saradnici portala "Pančevo siti" Ljiljana i Branislav Spasić dobili su na kućnu adresu prekršajne prijave zbog toga što su bili na mestu gde se održavala blokada puta u tom gradu prošle subote, iako ih tada niko nije legitimisao.

Ljiljana Spasić je za agenciju Beta izjavila da su dobili prekršajne prijave u koje su uredno bili uneti svi podaci, iako ih niko nije bio legitimisao.

„Mi smo došli na protest da ispratimo šta se dešava na blokadi puta ka Beogradu, o čemu smo se obavestili preko društvenih mreža. Niko nas nije legitimisao, niko nije tražio nikakve podatke, niko od policajaca nam nije ni prišao. Uredno su uneti svi podaci: od adrese, matičnog broja, broja lične karte. Mi se pitamo odakle im sve to“, kazala je Ljiljana Spasić.

Ljiljana Spasić, koja je kao i Branislav član Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) je dodala da oni ne kriju svoje aktivnosti, ali da je nečuveno da se ovakve stvari dešavaju.

„Mi svoje aktivnosti ne krijemo, za razliku od njih. Za razliku od njih, mi ne nosimo kapuljače“, kazala je Ljiljana Spasić.

Ona je navela da im je prekršajni nalog od Policijske uprave Pančevo stigao juče i da u njemu piše da treba da plate kazne od po 5.000 dinara, jer su se 27. novembra u 14.00 sati, u Ulici Moše Pijade, „kretali i zadržavali na kolovozu“, što je suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

Ljiljana Spasić je rekla da oni neće platiti te kazne, već će zahtevati da ih sasluša prekršajni sud za taj „besmisleni prekršaj“.