Dodik: Ako pokušaju da nam otmu imovinu – otcepićemo se

Region 24. mar 202319:42 46 komentara
Tanjug/ Jadranka Ilić

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Somboru, na skupu povodom 24 godine od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije, da ideja o ujedinjenu srpskog naroda mora da živi, bez obzira na one koji su bombardovali Srbiju i Republiku Srpsku. On je još jednom rekao da će se Republika Srpska otcepiti u slučaju da se pokuša oduzimanje imovine ovog entiteta.

Pročitajte još:

„I ujedinićemo se. Uradićemo to na miran način i bez obzira što mnogi kažu da nećemo, ja kažem – baš hoćemo“, rekao je Dodik.

On je poručio da će u slučaju pokušaja oduzimanja imovine Republike Srpske sazvati sednicu Narodne skupštine RS na kojoj će biti doneta odluka o osamostaljenju.

Dodik je istakao da se NATO agresija ne može oprostiti, jer su bezdušno pokušali da potcene i ponize srpski narod i nisu imali ni toliko obzira da se izvine onima koje su nazivali kolateralnom štetom.

„Mi nismo kolateralna šteta. Naša deca su ginula, naši ljudi su ginuli“, rekao je Dodik, dodavši da srpski narod čine „i živi i mrtvi i oni koji će doći“.

On je rekao da je SR Jugoslavija izabrana za vežbalište zbog samo jedne organizacije, a to je NATO, te istakao da odgovorni za ovaj zločin nikada nisu odgovarali.

Kazao je da se nekada govorilo da zemlje regiona treba da se odluče za Evropsku uniju, a danas im se postavljaju ultimatumi.

„Mi ne želimo Evropu ultimatuma, to nije Evropa u koju mi želimo da idemo. Znamo da ne smemo da izgubimo svoj suverenitet, koji počiva na narodnoj volji. Srbi imaju dve države – Srbiju i Republiku Srspku i to moraju da nam priznaju“, kazao je Dodik.

Govoreći o obeležavanju godišnjice bombardovanja u Somboru, Dodik je rekao da su se tu okupili zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za kog kaže da je odlučio da se agresija nazove pravim imenom, a ne „Milosrdni anđeo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare