Dojave o bombi u Beograđanki i na aerodromu u Nišu

N1

Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigla je danas i u zgradi "Beograđanka", a policija, vatrogasci i Hitna pomoć su bili i na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" zbog dojave da je u toj vazdušnoj luci podmetnuta bomba.

Ekipa N1 je otišla do „Beograđanke“, gde joj je rečeno da su radnici evakuisani iz zgrade.

Reporter N1 razgovarao je i sa pripadnicima službe obezbeđenja, koji su mu rekli da je dojava o bombi stigla na adresu privatne škole koja se nalazi u toj zgradi.

Kompletna zgrada je evakuisana.

Veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Nakon detaljnih provera većine škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Lažna dojava na aerodromu u Nišu

Zgrada Aerodroma “Konstantin Veliki” ispražnjena je jutros nakon anonimne dojave da je tu postavljena bomba, naveli su iz policije. Posle kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da bombe nema na aerodromu, pa je niška vazdušna luka odblokirana.

Režim rada je normalizovan i saobraćaj se ponovo odvija normalno, kazao je direktor „Aerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković i dodao da su se posle brojnih dojava o bombi u Srbiji i u Nišu pripremali za takvu situaciju.

„Održali smo sastanak lokalnog komiteta i tamo definisali sve procedure i pripremali se za ovakvu situaciju. Nadamo se da će ovo biti izolovan slučaj, da se neće ponavljati, jer to može da utiče na saobraćaj sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ i na avio-kompanije koje ovde saobraćaju“, rekao je Zdravković.

Prijava je stigla u 8 sati, a iz Policijske uprave kažu da je nakon kontradiverzionog pregleda utvrđeno da je dojava lažna i da je aerodrom bezbedan.

Prethodno su na terenu bili i vatrogasci, a zbog pregleda prostorija građani su bili evakuisani.