Dok Tepićeva poručuje da ide do kraja, Palma šalje poruke vlastima šta sve zna

Vesti 25. apr 202119:21 > 22:11 85 komentara

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić sutra u Jagodini daje iskaz o kako kaže, Draganu Markoviću Palmi i saznanjima o pedofiliji i podvođenju u tom gradu. Za N1 poručuje da će ići do kraja makar joj bilo poslednje. Dragan Marković se za to vreme brani u gostovanjima na medijima sa nacionalnom frekvencijom. Ali više ne govori samo u svoju odbranu, već šalje i preteće poruke.

Marinika Tepić ponovo ide u Jagodinu. Ne tako davno u tom gradu policija je okretala glavu od nje. Ovaj put će je ipak saslušati. Tepić za N1 kaže da ne očekuje ništa od jagodinske policije, očekuje da bude prisutan tužilac iz Kraljeva i da može da kaže svoja saznaja bez bojazni da će njen iskaz odmah završiti kod Dragana Markovića.

„Neko ko nije kriv, ne proganja svedoke, ne otkriva njihova imena u javnost i time direktno ugrožava i ometa istragu. No, spremna sam na sve. Dotle je došlo. Ali me ništa neće sprečiti u borbi za svako dete, za svaku devojčicu, za svaku ženu, za koju će morati da odgovara. Idemo do kraja, makar mi bilo poslednje“, navodi Tepić.

Povezane vesti

Žene u Jagodini, njih 393, tužile su Mariniku Tepić. Iz Autonomnog ženskog centra i Ženske platforme za razvoj Srbije poruka je da to nije čin slobodne volje već čin kojima te žene žele da se zaštite.

„Žene su vrlo sklone kada se nađu u takvoj situaciji da štite ljude sa kojima su bliske, pre svega mislim na decu i na porodicu. Ja to razumem kao jedini način na koji mogu u toj situaciji da reaguju, jer zapravo nema nijedne žene za sada koja je svedok da se to desilo. Da je progovorila jedna, možda bi bilo lakše nekima da kažu: ‘Ja odbijam da to potpišem'“, navodi Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra.

„Po meni nisu je tužile žene nego Palmina mašinerija. Mislim da je ta mašinerija partijska koju on ima – mašinerija moći toliko jaka da je svejedno da li će on da kaže: ‘Sutra svi zaposleni ispred autobusa sad vas vozimo na mitinge i delimo vam sendviče’ ili ‘Evo vam sad 400 papira i ovo danas potpisuju samo žene’. Mislim da je za tu mašineriju to nebitno, i nefer da sad ide – potpisale su žene“, napominje Biljana Maletin iz Platforme za razvoj Srbije.

Dok se Marinika Tepić, kako kaže, bori za svaku ženu, Dragan Marković se bori za sebe. Ima pravo na odbranu, rekao je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić komentarišući skoro svakodnevna Palmina gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Međutim, da li se on samo brani?

„Ja mnogo više znam o njima i ovih dana samo time sam se bavio, ko je bio u kolima kada je nastradala jedna osoba, gde je bila glava toj osobi kad je nastradala jedna osoba, i neću sad ovde da otkrivam mnogo. I ovo nije ako ti mene plašiš – ja ću da otkrijem za tebe“, upozorio je Marković.

„Verovatno je to njegova praksa da trguje informacijama, da preti drugima nekakvim otkrivanjima o njima ili kako to već ide u tim glavama. Ali sve se zna, džaba mu. Što više ovako ucenjuje i preti, to više pokazuje sam i svima da je kriv“, istakla je Tepić.

Bez sumnje, Dragan Marković Palma bi mogao da otvori i neke druge afere, čini se da i on ima informacije o kojima ćuti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare