Doktor na urologiji vređao i psovao pacijentkinju, oglasio se Zdravstveni centar

Vesti 04. apr 202316:00 19 komentara
Bolnica, doktor, lekar, hodnik, pacijent, krevet,
Shutterstock/VILevi

Doktor na urologiji vranjskog Zdravstvenog centra verbalno je napao pacijentkinju, staru oko 70 godina, a na snimku koji je uznemirio Vranjance čuje se kako je vređa, psuje i viče na nju.

Iz ZC Vranje kažu da je rukovodstvo po saznanju o događaju postupilo „u skladu sa Poslovnim kodeksom za zaposlene i Pravilnikom o kućnom redu“ i tvrde da nije bilo propusta, jer je pacijentkinja pregledana, ali se ograđuju od „neprijatnog i pežorativnog ponašanja lekara“, prenosi Nova.rs.

Incident se dogodio kad se pacijentkinja s uputom interniste javila na urološki pregled zbog kompletne dijagnostike. Kako se vidi na snimku koji kruži internetom, doktor je pacijentkinji rekao: „Od svih problema koje imate Vi dolazite na urologiju za gluposti neke“.

Pacijentkinja je odgovorila: „Pa tako nam je rekla doktorka“. Doktor je na to odgovorio psovkom i oterao pacijentkinju u ambulantu.

U saopštenju Zdravstveni centar navodi i da je „reč o lekaru sa dugogodišnjim radnim stažom i velikim iskustvom, koji radi preko svojih mogućnosti, iznad postojećih normativa, uz manjak urologa u Pčinjskom okrugu i svakodnevno premašuje broj pregleda“.

„Rukovodstvo Zdravstvenog centra u Vranju izražava žaljenje zbog neprijatnosti koju su pacijenti doživeli ovom prilikom“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare