Doktor zemunskog Doma zdravlja prekinuo štajk glađu

Vesti 12. dec 202118:11 > 19:08 19 komentara
N1

Doktor Doma zdravlja u Zemunu Željko Ranilović koji je štrajkovao glađu 13 dana i sve vreme spavao u kolima ispred Doma zdravlja, zbog kako je naveo, višegodišnjeg mobinga v.d. direktorke Aleksandre Cvetković, obustavio je štrajk glađu. Za N1 je naveo da mu je 13. dan štrajka pozlilo nakon čega je bio hospitalizovan 10 dana, pa je, kako tvrdi, morao da prekine štrajk.

„Nakon 13 dana štrajka glađu, zbog višegodišnjeg mobinga i diskriminacije, kao i nezakonitog pristupa informacijama o ličnosti, nelegalnom konkursu za specijalizaciju na kojem sam grubo oštećen, a koji je potom pravnim putem poništen, neisplaćenih 20 meseci kovid dodataka, nepoštovanja odluka Vlade Republike Srbije koje prema meni i drugim kolegama sprovodi v.d. direktora Aleksandra Cvetković, 1. decembra mi je pozlilo, posle popodnevne smene. Hitno sam smešten u KBC Zemun. Zbog zdravstvenog stanja opasnog po život, morao sam da obustavim štrajk“, objasnio je Ranilović za N1.

Dodao je da ga je u međuvremenu posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kome se, kako kaže, zahvaljuje na iskazanoj brizi za njegovo zdravlje, i zainteresovanosti za rešavanje problema.

„Više puta sam kontaktirao RTS, ali su kategorično odbili da objave reportažu vezanu za ovaj slučaj. Pri poseti, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar mi je rekao da je upoznat sa svim, da je u ovom trenutku najbitnije da se oporavim i da ne postoji problem koji se ne može rešiti“, naveo je.

„Kao gest dobre volje, rešio sam da imam vere u uveravanja, i obustavim štrajk. Borbu ćemo nastaviti svim raspoloživim zakonskim sredstvima, do konačne pobede“, poručio je Ranilović.

Trinaest dana štrajka glađu Raniloviću su se pridružile i kolege koje su obustavile rad kako bi ga podržale u štrajku. Tada su za medije rekli da će upotrebiti sve zakonske načine kako bi stali na put svim problemimasa kojima se susreću.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare