„Doskočica“ sa TV Hepi koja vređa studente – da su potkupljivi i to za 1000 din.

Vesti 30. mar 202219:42 > 20:00 50 komentara

Nižu se reakcije studenata nakon što ih je na nacionalnoj frekvenciji uvredila voditeljka TV Hepi. Kada je, gostujuću u okviru predizbornog programa, nosilac liste "Moramo“ Aleksandar Jovanović Ćuta  spomenuo proteste na Gazeli, voditeljka je konstatovala da će se "svaki student za hiljadu dinara pojaviti bilo gde da mu se kaže". Nekadašnja profesorka Beogradskog univerziteta Srbijanka Turajlić za N1 kaže da je ta izjava apsolutno sramna.

Kako smo od „student nije zapalio žito“, stigli do „student je plaćenik“? U minutima na nacionalnoj frekvenciji isključivo namenjenim izbornoj priči, voditeljka televizije Hepi studente etiketirala i cenom za koju se prodaju.

Voditeljka TV Hepi: „Svaki student će da izađe gde god da mu kažete, date mu hiljadu dinara i pojaviće se gde god, na Gazeli ili negde drugde…“

Aleksandar Jovanović Ćuta: Student će da izađe za hiljadu dinara?

Voditeljka: Jeste, jeste…

Jovanović: Jel vam to Vučić dao tu recepturu?

Voditeljka: Naravno da nije…

Jovanović: Kako vas nije sramota? Vređate studente…

Voditeljka: Znam takve, zato pričam.

Jovanović: Hajde ponovite, molim vas, to još jednom, da vas čuje cela Srbija. Šta ste rekli, da će svaki student za 1000 dinara…

Voditeljka: Ne baš svaki, ali ima njih koji će da izađu…

Milomir Marić (TV Hepi): Koliko ti plaćaš demonstrante?

Jovanović: Treba da vas bude sramota. Vređate studente.

Voditeljka (uz osmeh): Ne vređam studente.

A uz osmeh i dodatno objašnjenje, da će, kako voditeljka TV Hepi kaže, student posle protesta sa zarađenim novcem otići negde da popije kafu.

Studenti ne ćute.

„Kaže voditeljka na Hepiju da je studentima plaćeno 1.000 dinara da izađu na proteste protiv Rio Tinta. Meni, kao studentu, koji je bio tu, ovo jako vređa inteligenciju. Pozivam sve studente da u nedelju pokažemo: da nismo uspavani, da se ne prodajemo i da zaslužujemo pristojnu Srbiju“, napisao je na Tviteru student Uroš Obućina, uz fotografiju sa protesta na Gazeli.

„Tužno je to što osoba koja radi na nacionalnoj frekvenciji ima tako ružno mišljenje o mladim ljudima. Umesto ovakvih izjava, produktivnije bi bilo da podstakne mlade ljude na promene, jer bi mi, ipak,  trebalo da budemo pokretači pozitivne struje“, navela je studentkinja arheologije na Filozofskom fakultetu Maša Bogović.

„Siguran sam da studenti, mladi pre svega, ne zastupaju “plaćene” ideje i nametnute stavove, već one za koje smatraju da su ispravni. Uostalom, iako možda nemaju novca, studenti imaju nešto što se novcem ne može kupiti, a to je obrazovanje, mladost i budućnost“, naveo je predsednik Studentskog parlamenta na FPN-u Miroslav Dešić.

Nakon reakcije studenata, urednik TV Hepi Milomir Marić im se izvinio. „Dužan sam jedno izvinjenje studentima u Beogradu koji su pogrešno protumačili jednu doskočicu u razgovoru sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom…

Doskočica ili ne, profesorka beogradskog univerziteta u penziji Srbijanka Turajlić poručuje da je izjava voditeljke apsolutno sramna, ali da ideja o potkupljivanju mladih nije njena.

„Studenti, naravno, nisu potkupljivi. Oni su to dokazali milion puta, dokazaće i sada, ništa se ova generacija ne razlikuje od prethodnih… Ono što je čudno je to što je voditeljka studentima snizila cenu.  Predsednik Vučić je pokazao da veruje da su studenti potkupljivi za sto evra, a voditeljka je tu cenu skinula na hiljadu dinara“, navodi Srbijanka Turajlić.

Pa ko je zapalio žito?

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare