„Dosta je bilo“: Imaćemo svog kandidata na predsedničkim izborima

Vesti 02. nov 202118:32 4 komentara
Logo

Pokret Dosta je bilo-Suverenisti pozdravio su načelni dogovor Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranka o zajedničkoj listi za predstojeće izbore, kao i najavu njihovog zajedničkog predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša.

U saopštenju se navodi da će DJB-Suverenisti imati svog kandidata na predsedničkim izborima i podseća da su strategiju za predsedničke izbore objavili u aprilu ove godine, ali se ukazuje da će naredne godine biti dominantni vanredni parlamentarni izbori.

Povezane vesti:

Ističe se da je zadatak svih opozicionih lista da izvedu što više svojih glasača na izbore i da oni glasaju i na predsedničkim izborima, a zajednički cilj je da se dođe do drugog kruga i ukoliko se u tome uspe, Aleksandar Vučić će izgubiti izbore.

Dodaje se da su predsednički izbori borba za izlaznost i za drugi krug, a da je sve ostalo politikanstvo i pokušaj nametanja svojih kandidata i borba unutar opozicije za prevlast, kao što je to svojevremeno bilo sa kandidaturom Saše Jankovića.

„Da bi došlo do promene vlasti, jedna lista i jedan kandidat nije dobra strategija, što nam je smena vlasti u Crnoj Gori jasno pokazala. Biračko telo u Srbiji je raznoliko i ideja da će se birači ujediniti oko borbe protiv Vučića i zaboraviti na suštinske programske i političke razlike je velika zabluda i potcenjivanje birača“, navodi se u saopštenju.

Pokret DJB-Suverenisti smatra da je za uspeh na izborima, posebno u Beogradu, neophodna saradnja svih relevantnih opozicionih lista koja podrazumeva međusobno nenapadanje, koordinaciju kontrole izbora i dogovora da u drugom krugu predsedničkih izbora, ukoliko ga bude, svi podrže opozicionog kandidata koji dobije najviše glasova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare