Dvoje iz Mladenovca u teškom stanju, učenica „Ribnikara“ životno ugrožena

Vesti 12. maj 202310:04 2 komentara
Tanjug / Zoran žestić

Direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije, prof. dr Milika Ašanin izjavio je da među pacijentima, koji su povređeni u pucnjavama u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu, i dalje ima životno ugroženi.

Devojčica koja je teško povređena u pucnjavi na Vračaru i dalje je u lošem stanju i život joj je ugrožen. Takođe, šestoro pacijenata pristiglih iz Mladenovca i dalje su na jedinici intezivne nege.

„Što se tiče pacijenata koji su nam došli iz škole imamo jednu učenicu koja je sasvim dobro. Pre neki dan joj je urađena intervencija ortopeda mikrohirurga na obe podlaktice. Nastavnica je potpuno stabilna i ona je imala intervenciju ortopeda mikrohirurga na šaci“, kaže dr Ašanin za „Prvu“.

Iz Mladenovca ima još pacijenata na jedinici intezivnog lečenja, ali se očekuje da jedan pacijent bude premešten na odeljenje.

Pročitajte još:

„Pacijenti koji su došli iz Mladenovca, imamo šest koji su na jedinici intezivnog lečenja. Dvoje pacijenata nam je u dosta teškom stanju i moramo biti jako oprezni sa jednim pacijentom koji je primarno bio primljen u KBC „Dragiša Mišović“. Operisan mu je abdomen, a onda je zbog problema sa disanjem i povredama grudi upućen kod nas. Sa njim moramo biti jako oprezni, jer on ima jednu tešku kontuziju pluća, pa se procenjuje da li će kod njega biti neka intervencija“, kaže dr Milika Ašanin.

Prema njegovim rečima jedan od pacijenata bi mogao da pređe na odeljenje.

„Od svih ležećih pacijenata, jedan bi uskoro trebalo da pređe na odeljenje. To je pacijent koji je imao povredu urogenitalne regije, a drži se još jer je imao trombozu u venama donjih ekstremiteta, tako da će on uskoro preći na odeljenje“, kaže dr Milika Ašanin, a prenosi Blic.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare