Dr Milić ostao bez posla na Medicinskom fakultetu u Nišu: To je cena koju plaćam jer neću sa SNS na izbore

Vesti 15. maj 202419:02 203 komentara
N1

Profesoru dr Draganu Miliću koji je radio na Medicinskom fakultetu u Nišu i koji je nosilac izborne liste Grupa građana "Dr Dragan Milić" u tom gradu, uručeno je rešenje o prestanku radnog odnosa jer mu je, kako je potvrdio za N1, istekao petogodišnji ugovor. On je istakao da je očekivao, i da je to za njega "jako mala cena" koju mora da plati kako bi Niš ponovo bio slobodan grad.

„To je nešto što sam ja najavljivao mesecima unazad da će se dogoditi. To je plan koji je sada konačno realizovan. Meni je istekao petogodišnji ugovor, a konkurs na koji sam se prijavio za redovnog profesora još uvek nije realizovan, a trebalo je da se završi za šest meseci. Međutim oni su radili razne stvari kako bi sve to bilo prolongirano„, objasnio je za N1 dr Dragan Milić.

On je naveo i da se to „ne poklapa slučajno sa njegovom kandidaturom na lokalnim izborima u Nišu“.

„Poslednjih nedelja dolazili su mi razni emisari, koji su mi govorili da je još uvek moguć dogovor. Mogao sam da naslutim šta su očekivali od mene: pod jedan da se priključim vadajućoj većini u Nišu, a pod dva da odustanemo od izlaska na izbore. I oko njihovih namera nema nikakvih dilema, u sve to su uključene razne strukture. Recimo, novi dekan Medicinskog fakulteta koji je trebalo da reši problem sa konkursom je predsednik Pokreta socijalista u Nišu i po tome se vidi kolika je umešanost različitih političkih struktura u našem gradu“, izjavio je Milić.

On je dodao da je cilj tih „struktura da se posle izbora nastavi kao i do sada – sa ucenama, konfuzijama, nepoštovanjem zakona“.

„Problem je to što smo mi vidljivi na lokalnim izborima i što mi nikada nećemo odustati od borbe za naš bolji i lepši Niš. Koju cenu treba da platimo za tu borbu, za mene nije važno. Za mene je ovo što se desilo sa ugovorom sitna cena, za borbu koju vodimo za naš grad, za naš Niš – da bude bolje mesto za život, iz kojeg ljudi neće bežati već ostajati da žive“, rekao je dr Milić za N1.

Dragan Milić

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare