Bjelogrlić o glumcima na protestu: Smatramo kao svoju obavezu da budemo tamo

Vesti 02. jun 202323:04 57 komentara
Nemanja Jovanović/Nova.rs (arhiva)

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrić gostovao je u Sarajevu, gde se osvrnuo i na proteste "Srbija protiv nasilja" i napada na glumace koji su usledili zbog njihovog učešća u protestima.

„Smatramo kao svoju obavezu da budemo tamo. Hvala vam što ste mi izašli u susret da ipak stignem da budem u Beogradu. Dosta je to delikatno. Evo mi smo sada imali jednu situaciju koja je aktuelna u Beogradu gde smo imali zaista veliku hiperprodukciju Telekoma, a ona kako su neki glumci, umetnici izašli da demonstriraju, oni su rekli – aha, a vi demonstrirate, a mi vam dajemo pare. A sad možda dođemo do toga da nam kažu – a sad više nećemo da vam dajemo pare“, zaključio je Bjelogrlić.

Portal nova.rs je objavio da će na protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu 3. juna govoriti upravo Dragan Bjelogrlić .

Uvrede na račun glumaca počele su izjavom pevačice Jelene Karleuše i funkcionera SNS Darka Gliića, a narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec je objavo navodne honorare koje su glumci dobilo za uloge u Telekomovim serijama.

Bjelogrlić je tada upitao “da li se sprema nova Kristalna noć za određene glumce u Srbiji”.