Dragan Đilas: Pozivam sve opozicione stranke da povuku svoje liste sa izbora

Vesti 15. maj 202411:21 322 komentara
Vesna Lalić/Nova.rs

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je za Nova.rs da umesto komentarisanja dešavanja u vezi sa izbornim listama, "poziva sve opozicione stranke na razum i odgovornost prema građanima".

Dragan Đilas je izjavio za Nova.rs da poziva opoziciju da povuče svoje liste jer je jasno „da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnog izbornog procesa“.

„Ostavimo usamljene Vučićevu i Nestorovićevu listu – takve izbore niko ne može priznati. Izborimo se za Beograd i ostale gradove u Srbiji, boreći se za izborne uslove za sve buduće izbore i zbog svih budućih generacija“, naveo je Đilas i dodao:

„Uklonimo međusobne barijere i sujete i ostvarimo istorijsku pobedu koja će značiti kraj Vučićeve vlasti“, zaključio je lider SSP.

Podsetimo, juče je opštinska izborna komisija na Novom Beogradu preinačila prvobitnu odluku kojom je odlučeno da se odbije lista „Biramo Novi Beograd“. Prethodno je Izborna komisija Gradske opštine Novi Beograd 12. maja donela rešenje kojim je odbijeno proglašenje izborne liste „Biramo Novi Beograd“ za izbore zakazane za 2. jun.

Istovremeno, povučeni su prigovori na predate opozicione liste na Vračaru i Starom Gradu.

Kandidat za gradonačelnika „Kreni-promeni“ Savo Manojlović izjavio je juče da će se povući sa izbora i organizovati blokadu 2. juna ukoliko gradske izborne komisije ne prihvate njegovu listu i listu „Biramo Beograd“ na svim opštinama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare